Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile birlikte fakültenin öğretim üyeleri ve öğrencilerini ziyaret etti.


2018 – 2019 eğitim – öğretim yılının başladığı ilk günlerde, fakültenin ilk öğrencileri ile bir araya gelen Rektör Alkan, öğrencilere üniversite ile ilgili genel bilgi paylaşımında bulunarak bu yıl özel yetenekle ilk öğrencilerini almasına karşın fakülteye oldukça yoğun bir başvurunun gerçekleşmiş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Mühendis kökenli olmasına rağmen vakit buldukça sergi ve konser gibi çeşitli sanatsal etkinliklerini takip etmeye çalıştığını belirten Rektör Alkan, üniversitede Resim ve Müzik Bölümleri başta olmak üzere Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin mevcudiyetinin gerekliliğine inandığını ve bu yönde yapılan çalışmaların sonucu olarak ise bölümlerin öğrencileri ile bir arada olmanın haklı gurur ve memnuniyetini yaşadığını belirtti.


Öğrencilere ilk olmanın zor; ancak bir o kadar da özel olduğunu söyleyen Rektör Alkan Alkan, ilerleyen zamanlarda yapılacak sanatsal etkinlikleri imkanlar ölçüsünde destekleyeceğinin altını çizdi.

Dünyayı şekillendiren insanların bu coğrafyadan çıktığını, artan rekabet koşullarında sıradan olmamak gerektiğini kaydeden Rektör Alkan, hala birçok konuda Mimar Sinan’ın eserleri aşılamadıysa bunun daha kat edecek çok yol olduğu anlamına geldiğini vurguladı.

Rektör Alkan, sanat ve estetik duygusunun kaybedilmediği sürece birçok sorunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerle buluşmasının ardından Resim ve Müzik bölümlerinde görev yapan öğretim elemanlarıyla bir araya geldi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi fakültenin ilk öğrencilerini alıyor olması nedeniyle bilgi alış verişinde bulunan Rektör Alkan, öğretim elemanlarına yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dilerken, öğretim elemanları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.