Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2018-2019 Akademik Yılı başlangıcı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Hitit Üniversitesinin sürekli büyüyen ve gelişen bir eğitim yuvası olduğunu vurguladı. 

Bu yıl kuruluşunun 12'nci yılını geride bırakan üniversitenin 11 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu'nda 40'a ulaşan eğitim ve uygulama-araştırma birimiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirten Alkan, bin 500'e yaklaşan akademik ve idari personel ile 20 bine yaklaşan öğrenciye eğitim verdiklerini aktardı. 

Hitit Üniversitesi'nde öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının 25 ile oldukça iyi bir seviyeye ulaştığının altını çizen Alkan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 10'unu lisansüstü yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturması da lisansüstü eğitime vermiş olduğumuz önemi ortaya koymaktadır. Önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde toplamda 3 bin 500 yeni öğrencinin ülkemizin farklı yerlerinden gelerek aramıza katılmış olması, Çorum'a ve Hitit Üniversitesi'ne ayrı bir renk ve güç katacaktır. Tercih sürecinde bizleri tercih ederek büyük Hitit ailesine katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Özellikle aramıza katılan yeni öğrencilerimiz, ailelerinden uzakta olmaları sebebiyle zaman zaman buruk bir hüzün duyabilirler. Ancak uzun bir tarihsel ve kültürel geçmişi olan Çorum'un konukseverliği, öğrencilerimize kendi evlerinde gibi hissetmelerini sağlayacaktır. Yönetim olarak kapımız akademik ve idari personelimize olduğu gibi, tüm öğrencilerimize de her zaman açık olacaktır. Her şeyin yarınlarımız için olduğuna yürekten inanan idaremiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da milli duruşuyla, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin kararlılığı ve gayreti içerisinde olacaktır."

Alkan, 2018-2019 akademik yılının hayırlı olmasını temenni ederek, akademik ve idari personel ile öğrencilere başarılar diledi. 

Editör: Haber Merkezi