Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun, üniversiteler nezdinde yapılan memnuniyet anketlerini kamuoyuna açıkladığını belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Hitit Üniversitesi'nin durumu ise içler acısı.” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin, idari personel memnuniyet anketinde % 43 oranı ile 84. sırada (son sırada), akademik personel memnuniyet anketinde ise % 48 oranı ile 86. sırada (sondan üçüncü) bulunduğunu ifade eden Aydın, “Türk Eğitim-Sen olarak elbette bu durum bizleri de üzmüştür. Sürekli dile getirdiğimiz üzere kurumlarda adaleti, liyakati göz ardı etmek, ben yaptım oldu anlayışını esas almak ve belirli kişi ve grupları memnun etme gayreti maalesef bu sonucu doğurmuştur. Hitit Üniversitesinin karnesi olarak gördüğümüz bu anket sonuçları ile Hitit Üniversitesi sınıfta kalmıştır.” diye konuştu.

“Bu başarısızlığın ve memnuniyetsizliğin müsebbipleri Hitit Üniversitesi’ni yönetenlerdir” diyen Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hitit Üniversitesi'nin ulusal basında ve kamuoyunda sürekli olumsuz haberlerle anılmasına, kurumsal değerinin zarar görmesine artık bir son verilmelidir. Bu vesileyle kendilerini buradan tekrar uyarıyoruz: Yönetici atamalarında adalet ve liyakat esas alınmadığı müddetçe, kurum içinde çalışma barışı ve huzuru sağlanamayacaktır. Keyfi uygulamalardan, belirli gruplar ve zümreleri ihya etme anlayışından vazgeçilmelidir. Bu kötü karnenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Üniversite tarafından atılacak her olumlu adımın destekçisi olacağımızı, yanlış uygulamaların ise karşısında duracağımızı özellikle belirtmek isteriz.”