Rektör Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin çeşitli birimlerinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını ve bu nedenle YÖK tarafından "engelli dostu üniversite" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından üniversitelerin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesini sağlamak amacıyla proje başlattığını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Engelsiz üniversiteler için iki yıldır 'engelsiz erişim' ve 'engelsiz eğitim' konularında faaliyetler yürütülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde, üniversitelerin engellilere sağlamış oldukları imkanlar değerlendirilerek, çeşitli üniversitelere farklı kategorilerde ödüller verilmiştir. Bu yıl üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü fiziki mekanlarını engelliler için çeşitli fiziki düzenlemelerle erişilebilir kılması hasebiyle 'mekanda erişilebilirlik' (turuncu bayrak) ödülünü, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu da engelli öğrencilere belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçleri sağlaması nedeniyle 'eğitimde erişilebilirlik' (yeşil bayrak) ödüllünü, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı da zihinsel engelliler alanında sağladığı imkanlar sebebiyle de 'engelsiz program nişanı' ödülünü almıştır."

Alkan, üniversitenin engellilere yönelik çalışmaları bundan sonra da devam edeceğini dile getirerek, engelli öğrenci adaylarını Hitit Üniversitesi'nde eğitim almaya beklediklerini aktardı.

Editör: Haber Merkezi