Hitit Üniversitesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezinde bulunan Merkezi Kütüphanede, bireysel olarak kullanıcılara görsel ve işitsel iletişimi kullanarak bilimsel araştırma ve çalışmalar yapmak, dil öğrenme süreçlerini hızlandırmak, farklı kültürleri tanıma olanağı vermek amacı ile 30 adet bilgisayar ve 65 kullanıcı kapasiteli Multimedya Birimi hizmet veriyor.


Multimedya biriminde, belgesel, film, müzik CD’leri, sesli kitaplar, istatistiki veriler, yabancı dil öğrenim CD’leri, ansiklopedik bilgiler gibi farklı içeriğe sahip binlerce CD, DVD/VCD, MP3 ve MP4 formatlarını bir arada bulmak mümkün. 


Kullanıcılar, görsel işitsel materyalleri Üniversite Kütüphanesi içerisinde rahatlıkla kullanabilirken materyal ile birlikte özel kulaklık ve tek kullanımlık kulaklık bonesi de veriliyor.


Üniversite Kütüphanesi içerisinde, engelli kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgiye daha kolay ve daha çabuk erişimlerini sağlamak amacıyla Eye Pad tarama sistemi kuruldu. Bu sistem ile basılı her türlü materyal taratılarak, görme engelli kullanıcılara sesli olarak okunması sağlanıyor. Görme engelli kullanıcılar için tahsis edilen bilgisayarda yüklü bulunan Jaws 13 programı ile mevcut sesli kitaplar,  bilgisayar ve internet ortamında yine kendilerine sesli olarak okunuyor.


Hitit Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) arasında yapılan protokol ile de görme engelli kullanıcılar, Merkez Kütüphaneden alacakları bir şifre ile GETEM’ de bulunan binlerce sesli kitaba erişebiliyorlar.
Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” isimli eser, görme engelli kullanıcıların hizmetine sunulmak üzere Üniversite Kütüphanesi ile İlahiyat Fakültesi kütüphanesi koleksiyonuna dahil edildi. Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlara yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında hazırlanan Elif-Ba ile birlikte Braille alfabesiyle hazırlanan “Kur’an-ı Kerim (6 ciltlik), 40 Hadis, Seçme Dualar” gibi bazı eserler de kütüphane de kullanıcı hizmetine sunuldu.    


Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile birlikte Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ndeki yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Kütüphane personeli ile bir araya gelerek sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı.


Kütüphanenin, öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve tüm üniversite personelinin eğitim-öğretim ve akademik çalışmalarına katkıda bulunmak üzere, çağın gereklerine uygun, doğru bilgiye en hızlı ve en ekonomik şekilde erişilmesini sağlayacak elektronik ve basılı kaynaklarla donatıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu alanda hiç bir fedakârlıktan kaçınılmadan, kütüphane altyapısının geliştirilmesine dönük yoğun çalışmalar yapıldığını belirterek tüm bunların sonucunda kütüphanenin sunduğu profesyonel kütüphanecilik hizmetleri ve hızla büyüyen kaynak koleksiyonu ile önemli bir gelişim kaydettiğini vurguladı.(Haber Merkezi)