Hitit Üniversitesi’nde, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyeleri tarafından eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim süreçlerini değerlendirmek üzere ziyaretler yapıldı.


2020 yılına kadar süre olmasına rağmen, üniversitenin, YÖK’ten gelecek olan talebi beklemeden Kurumsal Dış Değerlendirme için başvurması ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından uygun görülmesi sonrasında gerçekleştirildi.


İki aşamada yapılan değerlendirme ziyaretlerinde üniversitenin misyon, vizyon ve stratejik planı doğrultusunda üniversitenin, eğitim-öğretim, kalite güvence sistemi, 


araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci alanlarındaki yetkinlikleri değerlendirildi.
Prof. Dr. Arif Bülent Özgüler başkanlığında; Prof. Dr. Mehmet Fevzi Ünal, Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Prof. Dr. Aynur Ayşe Karaduman, Doç. Dr. Yücel Özmen, ve Fehmi Gür’den oluşan YÖKAK Dış Değerlendirme Takımı, ilk aşamada 5 Kasım 2018 tarihinde ön ziyaret ve ardından da 19-21 Kasım 2018 tarihleri arasında üniversitenin tamamına yakın birimlerinin değerlendirildiği saha ziyaretlerini gerçekleştirdiler.


Bu ziyaretlerde yönetim kadrosu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve dış paydaşlar ile görüşmeler yapıldı.