FATİH BATTAR

Hitit Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni, akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ve çok sayıda mezun öğrenci ailelerin katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirilen kep atma törenine Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, öğretim görevlileri, akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

ÜNİVERSİTENİN İLK MEZUNLARI DA TÖRENE KATILDI

Öğrencilerim kortej geçişi ile başlayan mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. Üniversitenin ilk mezunları da törende kortej geçişi yaptı. Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ilk mezunları bu yılki törene onur konuğu olarak katıldı ve kortej yürüyüşüne katılarak kep attılar. 1978 Meslek Yüksekokulu mezunları da o dönem cübbe giyip, kep atamadıkları için hüzünlü olduklarını belirterek, bu yıl kendilerine bu fırsatı verdiği için Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti. Mezuniyet törenine katılmanın onur ve gururunu yaşayan üniversitenin ilk mezunları, mutluluklarını yeni mezun olan öğrencilerle paylaştı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını mezun olan öğrenciler adına okul birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ayten Eroğlu yaptı.

Fakülte ve okul birincisi Ayten Eroğlu konuşmasında duygularını ifade ederken, ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan bir konuşma yaptı.

‘HİTİT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’NİN BÜYÜYEN YILDIZI OLDU’

Hitit Üniversitesi’nin artık Türkiye’nin büyüyen yıldızlarından biri haline geldiğini belirten Alkan; “Üniversitemiz gerçek manada olması gereken bilimi üreten, ürettiği bilimi içinde yer aldığı toplumla paylaşan bir kamu kurumu haline geldi. Hitit Üniversitesi artık tüm dünyaya yüzünü dönen bir üniversiteye dönüştü. Bu başarı hiç şüphesiz inanılmaz gayretle çalışan akademisyenleri, bizlere inanan öğrencileri ve ilimizdeki tüm paydaşlarımız ile beraber geldi.” şeklinde konuştu

Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Alkan; “Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu anlamlı günde, sizlerin bu yeni döneme, donanımlı bir şekilde girmiş olduğunuzu hatırlatmak isterim. Ancak sizlere vermiş olduğumuz bilgiler ve şu ana kadar edindiğiniz tecrübeler, mesleğinizle ilgili karşılaşabileceğiniz tüm problemlerin çözümü için her zaman yeterli olmayabilir. Bu noktada, eğitim hayatınız boyunca sizlere aşılamaya gayret ettiğimiz hayat boyu öğrenme bilinci ile tüm eksiklerinizi giderecek ve artık küreselleşen dünyada sadece ülkemizdeki değil; tüm dünyadaki meslektaşlarınızla rekabet edebilir hale geleceksiniz. Öğreniminizin ömür boyu sürdürdüğü bilinci, bundan sonra sizlere en büyük kılavuz olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için, başta üniversiteler olmak üzere hepimizin çok çalışması gerekiyor. Biz de bu anlayışla, protokol Rektörü değil, yeni Türkiye vizyonuna ve değişen dünya konjonktürüne uygun bir yönetici olma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece ülkemiz için değil, daha önceleri olduğu gibi tüm insanlığa hizmet etmek için yapmamız gereken bilimsel çalışmalarımızı artırmak, sadece teknoloji değil, üreten olmak için gayret etmeliyiz.” dedi

Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri Hemşirelik Andı’nı okudu.

Program ödül töreni ile devam etti. Ödül töreninde fakültelerde ve Meslekyüksekokulları’nda   dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verilirken, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası da başarılı öğrencilere altın hediye etti.

Mezuniyet belgelerini alan mezun öğrenciler mezun olmanın sevinciyle, program sonunda büyük bir coşku içerisinde hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Program sonunda mezun öğrenciler hocaları ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.

Editör: Haber Merkezi