Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada yeni öğrenci kayıtlarının 29 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

2020-YKS sonuçları ile Hitit Üniversitesi’nin herhangi bir programına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini üniversiteye gelerek yüz yüze yapabilecekleri gibi, dilemeleri halinde kayıt işlemlerini bulundukları yerlerden internet ortamında online olarak da yapabileceklerinin belirtildiği açıklamada, “Kayıt işlemlerini elektronik ortamda yapmak isteyen öğrencilerimiz kayıtlarını 29 Ağustos-02 Eylül 2020  tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden yapabilirler. Bu öğrencilerimiz bir gün sonra, öğrenci belgelerini aynı web adresinden alabilirler. Üniversitemizi kazanan yeni öğrencilerimizin elektronik ortamda kaydı tercih etmeleri, onlara her şeyden önce zaman ve ekonomik tasarruf sağlayacaktır. Bu nedenledir ki, geçen yıllarda yeni öğrencilerimizin neredeyse tamamı bu yöntemi tercih etmişlerdir. Öğrenci adaylarımızın elektronik kayıt yapabilmek için eğer daha önce bir şifre almamışlarsa, öncelikle PTT şubelerinden e-Devlet şifrelerini şahsen almaları gerekmektedir.

Elektronik ortamda kaydını tamamlayan öğrencilerimizin ayrıca belge teslimi için Üniversitemiz kayıt merkezine bizzat gelmelerine gerek bulunmamaktır.
Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrencilerimizin kayıt işlemleri ise 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında (saat 09.00-17.00 arası) Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kampüsü Kayıt Kabul Bürosu’nda yapılacaktır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Engelli öğrencilerimizin talep etmeleri halinde gereksinim duyacakları ekipmanlar imkânlar ölçüsünde temin edilecek ve yine talep etmeleri halinde kendilerine özel refakatçiler verilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimizin [email protected]  e-mail adresinden ekipman/refakatçi taleplerini üniversitemize iletmeleri yeterli olacaktır. Kayıt süreçleri ile ilgili gerekli tüm detaylı bilgi ve güncel duyurular, yeni öğrencilerimiz için hazırlamış olduğumuz http://www.aday.hitit.edu.tr/ adresinde yer almaktadır. Yüz yüze kaydı tercih eden ve üniversitemize kaydını şahsen yapacak olan öğrencilerimizin 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında öğrenci kayıt merkezimize ulaşımlarının sağlanmasına yönelik Çorum Şehirlerarası Terminal ile Saat Kulesi civarında bilgilendirme noktaları ve her saat başı ring servisi uygulaması bulunmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi