EROL TAŞKAN

Hitit Üniversitesi Bilim Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTÜAM), başarı yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Hitit Üniversitesi ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında yapılan ek iş birliği protokolüyle, HÜBTÜAM diş implantlarının testlerini de yapmak konusunda yetki aldı.

Yüksek katma değer içeren ürünler listesinin başlarında yer alan diş implantları, gerek ekonomik bakımdan gerekse sağlık alanındaki önem bakımından taşıdığı değerle, pek çok üniversitenin test yetkisini almayı istediği bir ürün olarak öne çıkıyor.

Başarılı çalışmaları ve % 100 güvenilir test sonuçlarıyla, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun gözdesi durumuna yükselen Hitit Üniversitesi, tıbbi cihazların ve diğer ürünlerin test ve analiz yetkilerini bünyesine kattı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş’ın katıldığı protokol töreninde, Rektör Alkan ve TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz hayırlı olsun dilekleriyle protokole imza attı.

Daha önce gerçekleştirilen Laboratuvar Hizmetleri İşbirliği Protokolü ile tıbbi cihazların ve diğer ürünlerin testlerinin gerçekleştiği HÜBTUAM, bundan böyle diş implantlarının da tercih edilen markası oldu.

Editör: Haber Merkezi