Hitit Üniversitesi’nde Çorum Hitit Vakfı tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimleri süresince verilmek üzere burs desteği sağlanıyor. 
2015 yılından beri üniversitede ihtiyaç sahibi öğrencilerin bir kısmı, hayırsever iş insanları tarafından oluşturulan Çorum Hitit Vakfı tarafından destekleniyor. Önceki yıllarda da öğrencilere burs veren Çorum Hitit Vakfı, burs verdiği öğrenci sayısını her geçen yıl artırıyor. Vakfın burs desteği, 2018 yılında 120’nin üzerinde öğrenciye yükseldi. Üniversite tarafından başvuru yapan ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek tahsis edilirken bu yıl 700’e yakın öğrenciye karşılıksız yemek bursu veriliyor. 2011 yılından itibaren toplamda 4 bin öğrenci bu destekten faydalandı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geleceğin en büyük teminatı ve aydınlık yarınların mimarı olan gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için büyük bir gayret ve çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti. Hitit Üniversitesi’nin yönetim anlayışının merkezinde öğrenci olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Unutulmamalıdır ki, dünyadaki en önemli kazanım ve hazine, yetişmiş insan gücüdür. Üniversiteler olarak bizler, eğitimin en doruk noktasıyız. Gençlerimizi yetiştirmek demek sadece iyi bir eğitim vermek değil; her zaman ve her şekilde onların da yanında olduğumuzu onlara hissettirmektir. İhtiyaç sahibi olan ve talep eden, ya da bizim bir şekilde ulaşabildiğimiz hiç bir öğrencimizin yemek bursu talebini bugüne kadar geri çevirmedik ve bundan sonra da çevirmeyeceğiz” diyerek, üniversitede 2011 yılından bu yana devam eden bu anlayışla imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen desteğin her geçen gün arttığını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi