FATİH AKBAŞ

Karşıyaka Ortaokulu ‘Farkındayım Farklıyım’ temalı özel bir sergi açtı. AHL Park AVM’de açılan sergide yer alan tüm ürünleri özel eğitim alt sınıfında bulunan öğrenciler yaptı.

Açılış öncesinde konuşan Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Nevzat Gencer, özel eğitim öğrencilerinin yeteneklerine dikkat çekerek, "Bizler özel eğitim öğrencilerinin birçok beceriye sahip olduklarını biliyoruz ve gözlemliyoruz. Bir şeyleri yapabilmek, üretebilmek öğrencilerimizi daha mutlu ediyor, bu tür çalışmalar onların özgüvenlerini olumlu yönde etkiliyor. Özgüveni yüksek, mutlu bireylerin toplumsal uyum becerileri ve pozitif başa çıkma eğilimlerinin artacağına inanıyoruz” dedi.

Bu çalışmanın aynı zamanda toplum nazarında da bir farkındalık çalışması olduğunu dile getiren Gencer, "İlimiz merkez ve ilçelerinde toplam 65 özel eğitim sınıfı ve 8 özel eğitim okulu bulunmaktadır. Buralarda eğitim gören yüzlerce öğrencimiz vardır. Özel eğitime gereksinim duyan birey oranı ise Türkiye genelinde %12'dir. Bu veriler eğitim sistemimiz içerisinde özel eğitimin ağırlığım ve önemini açıkça göstermektedir. Bu duruma dikkat çekme sorumluluğumuz var” şeklinde kaydetti.

Gencer, serginin hazırlanmasında emeği geçen Erhan Uysal, Özlem Kış, Dilber Çolak Taş, görevli diğer öğretmen ve öğrencilere de teşekkür etti.

Konuşmasında bireysel farklılıklara da vurgu yapan Gencer, "Bizler ‘her birey bir değer’ anlayışını kabul ediyoruz, ‘Bizsiz siz eksiksiniz’ düşüncesini benimsiyoruz. Farklılıkları idrak etmenin daha nitelikli eğitim sürecini de beraberinde getireceğine ve sonuçta her alanda toplumsal kabule katkı sağlayacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Okul Müdürü Nevzat Gencer’in konuşmasının ardından Karşıyaka Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Elifsu Yıldırım piyano dinletisi sundu.

Özel eğitim öğrencilerinin türküler seslendirmesinin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. AHL Park AVM 2. katta açılan sergi bugünde gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi