Koronavirüs her sektörü etkilediği gibi kırtasiyecileri de etkiledi. Pandemi nedeniyle mart ayında kapanan okulların 21 Eylül'de açılıyor. Okulların açılacak olması kırtasiye sektöründe bir nebzede olsa hareketliliğe neden oldu.

Uzun zamandır okulların kapalı olması nedeniyle zor günler geçiren kırtasiyeci esnafı, eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

21 Eylül’de Anasınıfı ve 1.sınıfların yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte biraz hareketliliğin başladığını belirten Tosbaa Kırtasiye sahibi Gökhan Karadeniz, Mart ayından bu yana okulların açılmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Pandemi döneminde kırtasiyeden çok evde ders çalışan öğrenciler için kitap satışı yaptıklarını aktaran Karadeniz, 21 Eylül’den sonra kalem, defter, silgi gibi kırtasiye ürünlerinde hareketliliğin başlayabileceğini ifade etti.

Koronavirüsün her sektörü etkilediği gibi kırtasiye sektörünü de etkilediğini kaydeden Karadeniz, “Okul sezonu için bütün hazırlıklarımızı bitirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Okullar 21 Eylül’de açılıyor ama sadece anasınıfı ve 1.sınıflar başlayacak. Öğrenciler ilk hafta sadece 1 gün, diğer hafta 2 gün yüz yüze eğitim görecek. Veliler de Koronavirüsten dolayı çocuklarını okula göndermek istemiyor. Vatandaşların çocuklarını okula gönderip göndermeyeceği ile ilgili kararsızlığın da etkisiyle şu anda kimse alışveriş yapmıyor. Bir an önce okulların normale dönüp, öğrencilerin okula hayatına başlamasını umut ediyoruz ama kısa vadede mümkün gözükmüyor. Okulların açılma tarihi uzarsa ödemelerimizde sıkıntılar yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Fiyatların geçtiğimiz yıla oranla düştüğünü belirten Karadeniz; “Kırtasiye sektöründe fiyatlar geçtiğimiz yıla oranla aynı hatta bazı ürünlerde fiyatlar düştü. Bunun sebebi de işin olmadığından dolayı. Satış olmadığı için fiyatlar da düştü.” dedi

Tosbaa Kırtasiye olarak ‘Evde Kal’ kampanyası kapsamında evde ders çalışan öğrenciler için evlere sipariş hizmeti başlattıklarını dile getiren Karadeniz, okul sezonu öncesi indirim kampanyası başlattıklarını belirterek, indirimli kırtasiye ürünlerinden yararlanmak isteyen herkesi Ilıca Caddesi (Anadolu Lisesi karşısı) adresindeki Tosbaa Kırtasiye’ye davet etti.

Editör: Haber Merkezi