Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Maker Eğitmen Eğitimi" projesinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edildiği bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "Maker hareketi"nin, anaokulunda başlayıp, çocuğun yaşamı boyunca devam eden, kendi özgün düşüncelerinin teknoloji ile birleştiği hareketin adı olduğu, Maker hareketi ile öğrencilerin, evde, okulda ve özgürce çalıştıkları her yerde "Kendin yap" ilkesi ile sürekli hayal güçlerinin sınırlarını zorladığı ve üretmeye çalıştıklarına dikkat çekildi.

Gençlerin, geleceğin teknolojisinin temellerini attıkları vurgulanan açıklamada, "Tüketen değil, üreten bir toplum olma yönünde başlattığımız ve OKA tarafından desteklemeye uygun bulunan 'Maker Eğitmen Eğitimi' projesi ile 20 öğretmenimiz ve 5 idarecimiz eğitmen eğitimi alacaktır. Eğitim alan öğretmenlerimiz tarafından bin 724 ilk ve ortaokul öğretmenimize eğitim verilecektir. Bu öğretmenler tarafından verilen eğitimle, 28 bin 981 öğrencinin Maker Eğitimi alması sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, projeye ilişkin sözleşmenin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın arasında imzalandığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi