Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Almanya'nın Bad Ems şehrinde proje çalışması gerçekleştirdi.
11-17 Kasım 2018 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan hibe ile desteklenen ‘Interkulturelles Lernen an unseren Schulen-Innovative Bausteine zur Umsetzung in wichtigen Fachern’ isimli projenin çalışmaları için Almanya'nın Bad Ems şehrini ziyaret eden ekip, İslamiyet’e ilişkin paylaşımlarda da bulundu.


 

Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Almanya, İtalya, Malta, Romanya, Türkiye ve Yunanistan'ın ortaklığında yürütülen projenin toplantı gündemi yoğundu. Proje koordinatörü Almanya, proje ile ilgili yaptıkları çalışmaları öğrencileri ile beraber sundu. Bu çalışmalardan ilki, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin okula ve Bad Ems'e uyum süreci ile ilgiliydi. Öğrenciler, kendilerini tanıtıp yeni yaşamlarına alışma süreçleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra, Bad Ems'teki Göçmen Bürosu yetkilileri, yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili yasal süreci anlattılar. Toplantılar, proje ortağı her ülkenin inanç sistemini anlatması ile devam etti. Ayrıca, öğretmen ve öğrenciler, dinî içerikli şiir okuyup inançlarının özel ezgilerini söylediler.” denildi. 

Türkiye'yi temsil eden Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı İslamiyet'i anlatan video, büyük ilgi uyandırdı. Video gösterisinden sonra öğretmen ve öğrenciler, ‘Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan’ ve ‘Sevdim Seni Mabuduma’ ilahilerini seslendirdi. 

İngilizce konuşma becerilerini artıran, proje çalışmaları sırasında diğer ülke öğretmenleri ile birlikte zaman geçiren öğretmenler, birbirleriyle kültürel paylaşımlarda da bulundular. 


 


 

Editör: Haber Merkezi