M. BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi tarafından Bahar Etkinlikleri ve Mezuniyeti Töreni programları kapsamında “Girişimcilik Zirvesi ve Melek Yatırım” paneli düzenlendi.

Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur çok sayıda öğrenci katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, girişimcilik zirvesini çok önemsediklerini söyledi.

Panelistlerden Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Vekili Hakan Ertürk ise Melek Yatırım Ağı’nı Çorum’da kuracaklarının müjdesini vererek, “Melek yatırımcılıkla ilgili katılmadığım program kalmadı ama hala ismimizi duyuramıyoruz. Bu tarzda bir yapı yok. O  yüzden çok önem veriyoruz. Çorum bu konuda Anadolu’da önayak oldu. Hükümetimiz bu konuda büyük destek verdi bize. 5 senemizi tamamladık, ikinci 5 seneye başladık. 450 melek yatırımımız var” dedi.

Panelistlerden TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’da konunun önemli ve hassas bir konu olduğunu ifade ederek, “Gençlerden gelecek fikirlerin ticaret hayatına dönebilmesi için arada bir iletişimin olması lazım. Öğrenci arkadaşlar fikirleriyle bize ulaşabilirler. Onların fikirlerine talibiz” diye konuştu.

Panelistlerden Dünya Melek Yatırım Genel Sekreteri Baybars Altuntaş’ta Melek Yatırım ve girişimcilik ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Programın moderatörlüğünü ise  Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Faruk İnaltekin yaptı.