FATİH BATTAR

Mercedes-Benz Türk’ün, Mercedes-Benz Bayileri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirdiği proje kapsamında Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin hizmetine sunulan Mercedes-Benz Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Mercedes-Benz Türk A.Ş Eğitim Birim Müdürü Raşit Uzunoğlu, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İbrahim Ayaz, ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında sanayileşmenin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek; “Sanayileşmenin temel unsuru ise bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip nitelikli insan gücüdür. Bizlerde sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirme gayreti içindeyiz. Bu çabamızda gelişen teknolojiyi takip edebilme, işinde uygulayabilme yeteneğine sahip donanımlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin günün teknolojisini öğrenebilme ve iş üzerine uygulayabilmesi noktasında Mercedes-Benz Türk A.Ş’nin okulumuza kazandırmış olduğu laboratuvar bizler için çok değerli ve önemlidir.” dedi

Okul olarak Mercedes-Benz Türk A.Ş ile yaptıkları protokol ile okulumuz motorlu araçlar teknolojisi alanında 180 metrekare atölye boşalttıklarını ve yer teslimi yaptıklarını aktaran Ayaz; “Firma tarafından zemin kaplaması başta olmak üzere elektrik tesisatı, pencereler, otomatik dış kapı, öğrenci ve öğretmen odaları ile teorik eğitim sınıfı yenilenmiştir. Atölye donatımı olarak iki derslik donatımı, üç çalışma tezgahı, takım setleri, 7 bilgisayar, 4 motor, üç şanzıman ile birlikte Actros kamyon okulumuza kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin son teknolojik araçlar üzerinde eğitim almaları son sınıfta Mercedes-Benz servislerinde staj ve mezuniyet sonrası iş imkanlarının sağlanması en büyük kazanımları olacaktır” diye konuştu

Konuşmaların ardından son teknoloji ile donatılan Mercedes-Benz Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri laboratuvarı gezerek, bilgi aldı.

Türkiye’de eğitimi destekleyen pek çok uzun soluklu projeye imza atan Mercedes-Benz Türk, sosyal sorumluluk projesi “EML’miz Geleceğin Yıldızı” kapsamında, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatıyor. Teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılan okulda, Mercedes-Benz Laboratuvarları ile eğitimin desteklenmesi, otomotiv sanayinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu kalifiye teknisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.