RECEP MEBET

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nde ‘Özel Yetenekli Çocuklarda Mükemmeliyetçilik’ konulu konferans düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Psikiyatrist Mehmet Emrah Karadere’nin konuşmacı olarak yer aldığı programa BİLSEM Müdürü Sadık Efe, bazı öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Rehber Öğretmenler Solmaz Erbaş ve Elif Can Sünbül tarafından organize edilen programın açış konuşmasını Sadık Efe yaptı.

Yapılan sunumların ardından kürsüye gelen Mehmet Emrah Karadere, aile davranışlarından da kaynaklanabilen mükemmeliyetçiliğin çocukların yaşamında problemlere neden olabildiğini söyledi.

Özel yetenekli çocuklarda kendini gösteren mükemmeliyetçi davranışların temelindeki aile tutumlarının gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karadere, mükemmeliyetçiliğin pozitif ve negatif yönlerini anlattı.

“Yetişkinler, çocukların dünyasını anlamalı ve duygularını geri yansıtmalı” diyen Karadere, hayatta yavaşlamanın ve anı yaşamanın önemine de değindi.

Mükemmeliyetçiliğin neden olduğu problemler ve çözüm yollarını dile getiren Karadere, katılımcıların sorularını cevaplayarak anne-babalara yönelik tavsiyelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi