Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri işyeri uygulaması eğitimi için işletmelerde çalışmaya başlıyor. Bu kapsamda firmaların öğrenci talepleri devam ediyor.
Hitit Üniversitesi meslek yüksekokullarında 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Sistemi doğrultusunda öğrencilerin firmalara yerleştirilmesi süreci devam ediyor. Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere üniversitemizin merkezde bulunan meslek yüksekokullarında 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim modeline geçilmiştir. Bu bağlamda öğrencilerimizin üç dönem kampüste teorik ve uygulama dersleri almaları bir dönem ise meslekleri ile ilgili işletme ve ofislerde istihdam edilerek işbaşı eğitimi yapmaları öngörülmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin işletmelere yerleştirilmek suretiyle hem uygulama becerileri ve mesleki tecrübe edinmeleri, iş disiplini kazanmaları, birlikte çalışma üretme ve paylaşma becerilerini geliştirmeleri sağlanacak hem de sektörle haşır neşir olmalarına fırsat tanınarak istihdamları kolaylaşacaktır” dedi. 

“Üniversite-sanayi işbirliğinin gerçek anlamda hayata geçirildiği bu sistemde sanayimizin, reel sektörün talepleri doğrultusunda eğitim-öğretim müfredatımız güncellenmiş, yine şehrimizde ve bölgemizde ihtiyaç duyulan bölüm ve programların açılmasına öncelik verilmiş, sektörün ihtiyacı olan niteliklerde eleman yetiştirmek eğitim-öğretim sistemimizin odak noktası haline getirilmiştir” diyen Doç. Dr. Işık, yine kamuoyunun bildiği üzere öğrencilerin işletmelere yerleştirilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere sanayici ve işadamları dernekleri, meslek odaları ve ilgili kurum ve kuruluşlarla protokoller yapıldığını hatırlattı.
 

Doç. Dr. Işık, sözlerine şöyle devam etti: 
“Bu protokoller çerçevesinde Eylül ayından itibaren öğrencilerimiz meslekleriyle ilgili işletmelerde çalışmaya başlayacaklar. Öğrencilerimizin sigorta giderlerini üniversitemiz karşılayacak, alacakları ücretin üçte ikisini de yine devletimiz karşılayacaktır. İşletmelerimizden öğrenci taleplerini almaya başlayalı henüz 15 gün olmasına rağmen şu ana kadar 80 firmamız işletmelerinde istihdam etmek üzere bizden öğrenci talebinde bulunmuştur. Bu sistem temelde yerli ve milli mesleki eğitim hamlesi olarak da kabul edebileceğimiz bir modeldir. Zira sistem Ahi dedelerimizin iş yerinde usta ve çırak ilişkisiyle hem ahlaki, insani ve vicdani hem de mesleki eğitim verme anlayışlarının bir nevi yeniden ihyası çabasıdır. Reel sektörün aradığı nitelikte ara eleman yetiştirilmesi ancak üniversite eğitim öğretim sisteminin sanayinin ve sektörün talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmesi ve sanayi için eğitilen öğrencilerin o işletmelerin içerisinde o havayı teneffüs ederek eğitilmesiyle mümkün olabilir. 3+1 işyeri uygulaması eğitim modeli işte bütün bu beklentileri karşılayarak Türkiye’mizin 2023 eğitim vizyonu içerisinde yer alan mesleki eğitim hedeflerine taşıyabilecek esvapta önemli bir çalışmadır. Ben buradan yaptığımız seminerler, bilgilendirme çalışmaları ve protokoller doğrultusunda tereddüt etmeden harekete geçen ve işletmelerinde öğrencilerimizin çalışmasına eğitim ve öğretim süreçlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarına imkân sağlayan firma sahiplerimizi ve yetkililerini tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğümüz, Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun bütün yönetim ve akademik kadroları bugünlerde sahadadır. Kapı kapı dolaşarak işletmelerimizi ziyaret ederek hem onlarla muhabbet ediyor hem de sistemi anlatarak öğrenci taleplerini almaya devam ediyoruz. Bizleri samimi ve içten duygularla karşılayan sanayicilerimize, işletme sahiplerimize ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum. En başından beri bize büyük destek veren Sayın Valimize,  Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, TSO Başkanımıza, sanayi ve işadamları dernekleri başkanlarımıza, meslek odası başkanlarımıza sayamadığımız bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hitit Üniversitesi’nin başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere bütün birimlerine bize sağladıkları güçlü destekten ve imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum.”