Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bursa Tofaş Fen Lisesi ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Okulları arasında düzenlenen proje yarışmasında ‘Science Expo Bursa Bilim Şenliği Sergi Alanı’nda Çorum'u temsil eden 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğrencileri ‘Akıllı Araç Teknolojileri’ alanında yaptıkları projeyle Türkiye 3. oldular.

Yarışma hakkında bilgi veren Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Saatcı, “3. Ulusal Bilim Kampı'nın ilk bölümü 4-6 Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilmişti. Öğrenciler 8 farklı alanda akademisyenlerle bir araya geldiler ve 3 gün boyunca 81 ilden 81 okulla yoğun bir kamp dönemi geçirdikten sonra dereceye girenler belirlendi. Dereceye giren projeler içinden ise 2 Mayıs 2019 tarihinde yapılan son değerlendirmeyle şampiyonlar belirlendi. Toplamda 48 bin lira para ödülünün dağıtıldığı törende dalında Türkiye 3.’sü olan öğrencilerimiz Mert Kıroğlu ve Melih Yiğit Gübüt, 1000 TL para ödülü kazandı.

Türkiye'nin en prestijli yarışmalarından biri olan 3. Ulusal Bilim Kampı'nda bizlere bu başarıyı sağlayan öğrencilerimiz Mert Kıroğlu ve Melih Yiğit Gübüt’e ve öğrencilerimize danışmanlık eden Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Aydın Uz’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.” dedi.