Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim ve Müzik bölümlerinin yeni derslik ve atölyelerinde incelemelerde bulundu. Rektör Alkan’a beraberinde Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş ve Doç. Dr. Ömer Can Satır eşlik etti. 


İlk önce içi tamamen yenilenen ve Müzik Bölümüne tahsis edilen Meslek Yüksekokulu Yerleşkesindeki E-Blok’u ziyaret eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, burada piyano odaları ve müzik derslikleri hakkında bilgiler aldı. Müzik Bölümü için tahsis edilen bina hakkında bilgi veren Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır, bölümün tamamen akustik ahşap panellerle kaplanarak sesin maksimumum seviyede yalıtıldığını, bu sayede gerek icraya gerekse teoriye dönük derslerin aynı anda yapılabildiğini belirterek 5’i akustik 10’u dijital olmak üzere toplam 15 piyano ile öğrencilerin rahatlıkla müzik çalışabilecekleri çağdaş çalışma odalarına kavuştuklarını belirterek bundan dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.


Ardından Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde Resim Bölümünün kullandığı mekânları inceleyen Rektör Alkan, burada atölyeler hakkında bilgiler aldı. 
Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, ikisi çok amaçlı kullanıma dönük resim atölyesi, biri ise yine çok amaçlı kullanıma uygun temel sanat atölyesi olmak üzere iki farklı tasarımda üç uygulama atölyesine sahip olduklarını belirterek yüksek standartlara sahip bir sanat eğitimi ortamı kazandırmasından dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.  Rektör Alkan bir süre Resim Bölümü öğrencileriyle sohbet ederek Güz Dönemi içinde yapılan resim çalışmaları hakkında bilgi aldı.  

Editör: Haber Merkezi