FATİH AKBAŞ

Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuar için açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan ­okul müdürü Aziz Usta, “Bu yıl düzenlemiş olduğumuz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını öğretmenimizin danışmanlığında 33 öğrencimizin hazırlamış oldukları 20 proje yer almaktadır. Bu projelerden 11 adet araştırma, 6 adet araştırma-geliştirme, 3 adet bilgi araştırması olmak üzere biyolojiden 6, matematikten 3, kimyadan 1, fizikten 1, edebiyattan 1, mühendislikten 5, tarih 2, coğrafyadan 1 adet proje vardır” dedi.

Bu fuarların temel amacının genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürebilmelerine yönlendirmek ve teşvik etmek olduğunu kaydeden Usta,

“Görüyoruz ki ilimizdeki diğer okullarda olduğu gibi bizim okulumuzda da öğrencilerimize imkanlar sunulduğu takdirde başaramayacakları hiçbir çalışma yoktur. Bu yönüyle bizler çocuklarımızla gurur duymaktayız. Ben okulumuz adına bu başarıda emeği olan ve bu serginin hazırlanmasında katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyor. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından okul öğretmenleri mini bir konser verdiler. Müzik dinletisinden sonra ise Bilim Fuarının açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan kesti. İnan, stantları gezerek projeleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı.