FATİH BATTAR

Çorum’da 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 472 okulda, eğitim gören, 92 bin öğrenci ile 7 bin 859 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da öğrenciler yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da  karne dağıtım töreni, İsmail Kakaç İlkokulu ve Ubeydi Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ÇESOB Başkanı Recep Gür, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDULAR

1.sınıf öğrencilerinin karne heyecanına ortak olan Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, minik öğrencilerin karnelerini ve karne hediyelerini dağıttı. Başarılı öğrencileri tebrik eden Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri minik öğrencilerle yakından ilgilendi.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, çocuklara yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak, eksiği olan öğrencilerin eksiğini yarıyıl tatilinde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise;“İlimiz genelinde 32 Anaokulu, 183 İlkokul, 153 Ortaokul, 104 Ortaöğretim kurumu olmak üzere toplam 472 okulumuzda eğitim öğretim yapılmaktadır. Okullarımızda 92 bin 470 öğrenci ve 7 bin 859 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiasına hayırlı tatiller diliyorum.” dedi.

Yoğun ve yorucu bir okul döneminden sonra öğrencilerin karnelerini alarak tatile bugün itibariyle girdiğini belirten Sarı; “Dinlenmek, oyunlar oynamak, daha fazla kitap okumak için tatili iyi bir fırsat olarak görmek gerekir. Bunun yanında öğrencilerimizin eksikliklerini gidererek ikinci döneme hazırlanmaları ve sevdikleriyle birlikte daha çok zaman geçirmeleri için bu süreyi iyi değerlendirmelerini sağlamalıyız.” diye konuştu

Öğretmenlerin kutsal bir görev ifa ettiğini dile getiren Sarı; “Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında velilere de seslenen Sarı; “Öğrencilerimizin notları ne olursa olsun onlar bizim ömür boyu çocuklarımız olarak kalacaklardır. Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Bu kıyaslama onu başarılı kılmayacaktır. Çocuklarımızı hoşgörü, sevgi ve sabırla değerlendirdiğinizde notlarının zamanla yükseldiğini göreceksiniz. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklardır. Eğitimde, bazen karşımıza çıkacak sorunlarla yılmadan, sabırla yol alarak başarılı olabiliriz.” şeklinde konuştu

İKİNCİ DÖNEM 3 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak arasında olacak. 1 milyonu aşkın öğretmen de öğrencilerle birlikte tatile girecek. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak.