TED Çorum Koleji’nde düzenlenen ‘The Enlightened Torches Of The Future (Geleceğin Aydınlık Meşaleleri)’ isimli İngilizce Sempozyumu, Çorum’daki özel ve devlet okullarından öğrenci ve öğretmenlerin dinleyici olarak katılımıyla tamamlandı.

Yapılan açıklamaya göre, 2 oturum şeklinde yapılan sempozyumda TED Çorum Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri Diba Fethipur, Metin Toprak Kırış, Vedat Alp Göktepe, İrem Naz Köylüoğulları, Egeberk Duran, Elvin İrem Sönmezer, Zeynep Budak ve Berfin Akdeniz; Atatürk's Children (Atatürk'ün Çocukları), Children and Culture (Çocuklar ve Kültür), Children, Family and Education (Çocuklar, Aile ve Eğitim), Effects of Computer Games on Children (Bilgisayar Oyunlarının Çocuklar Üzerindeki Etkisi), Effects of Social Media on Children (Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerindeki Etkisi), How Economy Effects Children? (Ekonomi Çocukları Nasıl Etkiler?), Punishment and Reward (Ödül ve Ceza Sistemi) ve Effects of Sexism (Cinsiyetçiliğin Etkileri) konularında dinleyicileri detaylı olarak bilgilendirdiler. 
2. oturumun sonunda Google'da dil uzmanı olarak çalışan California Üniversitesi doktora öğrencisi olan konuşmacı M. Çağrı Güzel, Amerika’dan sempozyuma bağlanarak bilgilerini paylaştı. 
Oturumlar arasında müzik dinletisi, koktely ve resim sergisi etkinliklerine katılan davetliler doyasıya eğlenip öğrendiler. Sempozyumun tamamında kullanılan dilin İngilizce olması da dil gelişimi ve farkındalığı anlamında öğrencileri destekledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladıkları sempozyumları büyük beğeni toplayan öğrenciler, “Bizler şu an birer abi ve ablayız, ileride anne ve baba olacağız. Gelecek nesiller bize emanet ve biz çocuklar konusunda toplumu bilinçlendirmesi gereken nesiliz.” diyerek, etkinliği her sene daha da genişleterek gelenekselleştirmek istediklerini söylediler.
Programda konuşan TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Yıldırım, Genel Koordinatör Aydın Ünal ve Yabancı Diller Koordinatörü Nafiye Dalamanlı, 23 Nisan haftasına, çocuk haklarına, gelecek nesillerin önemine vurgu yaparak, insanlığın karşılaştığı sorunların ulusal olmaktan öte uluslararası bir nitelik taşıdığını ve bu sorunların geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler tarafından aklın rehberliğinde, bilimin ışığında çözüleceğini ifade ettiler.