Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı, Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi’ne teknik gezi gerçekleştirdi.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğrencileri ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Gülistan Başçı ve Öğr. Gör. Harun Kısacık, Yerel Yönetimler dersi kapsamında Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı İçme Su Arıtma Tesisi ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Tıbbi Atık Bertaraf Tesisine teknik gezi gerçekleştirildi. 


Yapılan açıklamaya göre, gezi sırasında Çorum Belediyesi Çevre Mühendisi Tuğçe Ünal, Mesut Osman Turan, Çevre Teknikeri Rıdvan Kabakçı ve Ahmet Doğan, Kimyager Abdurrahman Güney tesislerle ilgili genel bilgiler verdi. İlk olarak tıbbi atık tesisine gidip tıbbi atıkların uygulamalı olarak toplanma aşamasından başlayıp aşama aşama detaylı olarak tıbbi atıkların bertaraf edilmesi izlendi. Daha sonra içme suyu arıtma tesisine gidilerek günlük kullandığımız suyun hangi aşamalardan geçerek bizlere ulaştırıldığı Kimyager Abdurrahman Güney tarafından tüm aşamaları detaylı olarak anlatıldı.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Yerel Yönetimler dersi kapsamında Çorum’un yerel kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan ziyaretlerden ve öğrencilere kattığı bilgi ve farkındalıktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu şekilde bir yerel yönetim birimi olan belediyenin, çevrenin korunması konusunda ne gibi faaliyetlerde bulunduğunu yerinde incelemenin öğrencilere oldukça faydalı olduğunu söyleyen Işık, Çorum Belediye personeli Tuğçe Ünal, Mesut Osman Turan, Çevre Teknikeri Rıdvan Kabakçı ve Ahmet Doğan, Kimyager Abdurrahman Güney’e katkıları ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.