Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinin, Hitit uygarlığının tarihini yakından öğrenmeleri ve mezuniyet sonrası bilgi ve farkındalığının artırılması amacıyla Alacahöyük ve Hattuşa'yı teknik gezi düzenlendi.

Gezide öğrencilere Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Ahmet Aknar, Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Salih Zeki Şahin ile öğretim görevlileri Ayhan Başçı ve Yusuf Ormankıran eşlik etti. Hattuşa Milli Parkı’nda arkeolojik kazılara katılan ve aynı zamanda milli parkın emekli bekçisi olan Ahmet Atilla, eserler hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler Hitit uygarlığının tarihini, ilgili müze ve ören yerlerinde öğrenme imkânı buldular. 

Gezi sonunda teknik geziye katılan öğrenciler teorik bilgilerini pratikte görme imkânı bulduklarını ve Hitit Uygarlığının tarihini yerinde deneyimlediklerini dile getirdiler. Kendilerine bu fırsatı sunun başta Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Ahmet Atilla ve program hocalarına teşekkür ettiler.