GreenMetric 2018 Dünya Üniversiteleri sıralaması sonuçlarına göre üniversite, Türkiye’den katılan 28 vakıf ve devlet üniversitesi içinde 16. oldu. 
Kategorilere göre değerlendirildiğinde ise üniversite, Türkiye’den katılan tüm üniversiteler içinde enerji ve iklim değişikliği alanında 3. sırada, altyapı alanında ise 6. sırada yer aldı. 


Dünya üniversitelerinin çevre bilinci ve yeşil kampüs hedefi doğrultusunda altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve bu hedeflere yönelik eğitim kategorilerinde çalışmalarının değerlendirildiği sıralamaya bu yıl dünyanın 81 farklı ülkesinden 719 üniversite katıldı. İlk üç sırayı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi, İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi ve ABD’nin California-Davis Üniversitesi’nin oluşturduğu GreenMetric dünya sıralamasında Hitit Üniversitesi 461. sırada yer aldı.


Üniversite, çevre dostu Yeşil Kampüs ve Sıfır Atık hedefleri ile çevrenin korunması konusunda gereken koşul ve kaynakların eksiksiz olarak temin edilip sağlanması için çalışmalar yapılmasını ilke olarak benimsendi. 


Bu amaçla üniversite, yeni yapılan binalarıyla her aşamada çevre bilincini göz önünde bulundurarak, trijenerasyon sistemi ile enerjisini üreterek enerji ve doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi, atık yönetimi prosedürlerinin Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ECBS) çerçevesinde sistematik bir şekilde sürdürülmesi, geri dönüşüm, aydınlatma ve ısıtma gibi alanlarda gerçekleştirdiği uygulamalarla ve konuyla ilgili eğitim ve bilimsel çalışmalarla rol model olmaya gayret ediyor.    

Editör: Haber Merkezi