RECEP MEBET
Özel dershanelerin kapatılması sürecinin üstünden henüz bir kaç yıl geçmişken, farklı isimler adı altında yaygınlaşan yeni tip dersaneler, öğrenci velilerinin tepkilerine neden oluyor.

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren öğrenci velileri, hükûmetin aldığı kararlar ve çıkarılan yasalara rağmen kurs görünümü altında dershaneciliğin sürdüğünü iddia ettiler.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı plan dahilinde FETÖ’ye ait dershanelerin kapatıldığını, diğer özel dershanelerin ise ‘Temel Lise’ şeklinde hizmet verip özel okullara dönüştüğünü hatırlatan veliler, devlet okulları ve halk eğitim merkezlerinde açılan destekleme kursları ile oluşan bu açığın kapatılmaya çalışıldığını söylediler.

‘BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?’
Devlet yöneticilerinin kararlı açıklamalarına rağmen, son dönemde birbiri ardına açılan merkezlerle birlikte dersaneciliğin adeta yeniden hortladığına işaret eden veliler, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diyerek ortaya çıkan çelişkinin kafaları karıştırdığını vurguladılar.

Öte yandan milyonlarca liralık yatırım yaparak koleje dönüşen özel okul sahipleri de ortaya çıkan tablonun sebep olduğu ekonomik kayıp nedeniyle kara kara düşündüklerini ifade ettiler.
Özel okullar için sunulan teşvik desteğinin kaldırılmasının da sektörü olumsuz etkilediğine işaret eden girişimciler, oluşan boşluğun merdiven altı diye tabir edilen denetimsiz yerlerin yeniden ortaya çıkmasına neden olduğunu dile getirdiler.
Yetkililere seslenen eğitimciler ve veliler, eğitimde yeni mağduriyetler yaşanmaması için ortaya çıkan belirsizliğin giderilmesini istediler.