Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Yerel Yönetimler Programı öğrencileri Yerel Yönetimler dersi kapsamında, yerel yönetim birimlerini yerinde incelemek amacıyla Elvan Çelebi Köyü'ne gittiler.

Ders konuları arasında yer alan Köy İdaresi konusunu bir de uygulamalı şekilde köy muhtarı Ahmet Çetinkaya’dan dinleme imkânı yakalayan öğrenciler, aynı zamanda uygulamaya dair merak ettikleri noktaları sorma fırsatı da buldular.

Kendisi de bir tarihçi olan Yüksek Okul Müdürü Zekeriya Işık, Elvan Çelebi’nin kabrinin, camisinin ve zaviyesinin de bulunduğu Elvan Çelebi Külliyesinde özelikle bölgenin Türkleşmesi ve İslamlaşmasında önemli bir rol oynamış olan Elvan Çelebi hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Programa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, ve dersin hocası Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte, Öğr. Gör. Harun Kısacık, Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, Öğr. Gör. Ali Aşır, Deniz Balcı ve Yerel Yönetimler programı birinci sınıf öğrencileri katıldılar.

Teknik Gezi hakkında konuşan Öğr.Gör. Halil İbrahim Aşgın, “Hitit Üniversitesi Rektörlüğümüz ve Sosyal Bilimler MYO Müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte ders konumuz olan Köy İdaresini bir de uygulamalı bir şekilde köy muhtarımız Sayın Ahmet Çetinkaya’dan dinleme imkânı bulduk. Muhtarımız KÖYDES, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve diğer mali kaynaklardan temin ederek yaptığı bazı hizmetleri bize göstererek anlattı. Çalışmalarıyla göz dolduran muhtarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyoruz. Misafirperverlikleri için kendisi ve köy halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler ayrıca köy okulu öğrencileri için götürdükleri kırtasiye malzemelerini ve kitapları da teslim ettiler.

Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık ise Meslek Yüksekokullarının sadece bilgi veren değil, aynı zamanda meslek edindiren kurumlar olduklarını, bu sebeple de derslerde görülen konuların bu şekilde yerinde incelenmesinin mesleki eğitimin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, böylesi bir teknik geziyi organize ettiği için bölüm öğretim elemanlarına, gerek bu gezi için gerekse diğer tüm programlarda desteklerini esirgemeyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Elvan Çelebi Muhtarı Ahmet Çetinkaya’ya ve onun şahsında tüm köy halkına teşekkür etti.