Bir'iz Edebiyat'ın düzenlediği Müzik ve Şiir Dinletisinde Çorum'dan Eğitimci- Araştırmacı Yazar Ethem Erkoç ile Çorum Elvan Çelebi Eski Belediye Başkanı ve Aşıkpaşa'nın torunu Hamdi Özseçer Aşıkpaşa Gazetesi ile bir araya geldi.

Ankara Hamamönü Kabakçı Konağı'nda Bir'iz Edebiyat öncülüğünde düzenlenen Müzik ve Şiir dinletisinde Aşıkpaşa Gazetesi'nin sevilen Köşe Yazarı, Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer ve Muhabir Semra Yılmaz ile bir araya gelen Erkoç, Kırşehir'i çok sevdiğini ve Kırşehir ile Çorum arasındaki Aşıkpaşa ve Çorum Elvan Çelebi Beldesi'nde metfun Aşıkpaşa'nın oğlu Elvan Çelebi ile Kırşehir'in bir kültürel bağına önem verdiğini açıkladı.

Erkoç: "Bir'iz Edebiyat'ın düzenlediği Müzik ve Şiir Dinletisine Çorumdan İbrahim Düğer Bey vasıtasıyla tanışıp geldim. Böyle güzel bir organizasyonun yapılması ve birbirinden güzel şairlerle bir arada olmak beni çok mutlu etti. Ben daha önce Aşıkpaşa konusunda Kırşehir de konferans verdim. İki defada şiir şölenine katıldım. Kırşehirli âşıklarla dostluğumuz ahbaplığımız devam etmektedir.  Kırşehir Çorum arasında gönül köprüsü tabirini kullanarak böyle bir bağlantı kurduk. Çorum'da vefa gecesi kurmuştum o vefa gecem de sağ olsun İbrahim Düğer Bey geldi. İbrahim Bey benim hakkımda yazmış olduğu şiiri okudu. Çok güzel bir şiirdi aynı şiiri aşık bestesiyle sazıyla okudu biraz bizi ağlattı ama değdi" ifadelerini kullandı.

İbrahim Düğer'in Ethem Erkoç'a yazdığı Aşık Toruni'nin de seslendirdiği şiiri şöyle:

Sıla Özlemi

Gözlerime siyah perde iniyor,

Yaram çok ağırda başım dönüyor,

Bir su verin ciğerlerim yanıyor,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Ahbaplarım hastaneye doldular,  

Doktorlarda baş ucuma geldiler,

Sevk edip de Ankara'ya saldılar,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Bu dünyaya baki değil tapumuz,

Işıkları söndü kitli kapımız,

Hakkınızı helal edin hepiniz,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Çok kısaymış yaşam ecel arası,

Bendemi ki acep nöbet sırası,

Sönmeden de şu ömrümün çırası,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Adımı sorarsan Ethem Erkoç'um,

Kaç gündür susuzum hemi de açım,

Kar yağdı başıma ağardı saçım,

Sılayı bir daha görür müyüm ki,

Eşim refakatçi başımda yatar.

Kızlarım gelmişler elimden tutar.

Abdullah Kadirim burnumda tüter,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Çocuklara bildirmeyin durumu,

Çıkarın şu kolumda ki serumu,

Çok özledim eşi, dostu Çorumu,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

 Hastalandım bozuldu hep düzenler,

Beni unutmayıp şiir yazanlar,

Kırşehirli şair, yazar, ozanlar,

Sılayı bir daha görür müyüm ki,

 İbrahim'im sen gelince yanıma,

Sanki can kan kattıydın benim canıma,

Pes etmekte yakışmıyor şanıma,

Sılayı bir daha görür müyüm ki;

Eğitime ve yazıya adadığı ömründe Erkoç: "25 yıldır yazıyorum. Şu ana kadar 30 asıl eserim bulunmaktadır. En son eserim Çorum'lu 'Şeyh İslamlar ve Alimler' isimli eserler sahabe ve evliya makamlarıdır. Her biri de 300-500 sayfalık kitaplardır" dedi.

Kırşehir ve Çorum'un Aşıkpaşa ve oğlu Elvan Çelebi'den dolayı kültürel bağların karşılıklı olarak şair ve yazarlarla böyle etkinlik ve ziyaretler vesilesiyle güçlenmiştir. En sonu ise Bir'iz Edebiyat'ın düzenlediği Müzik ve Şiir Dinletisi'nde görülmüştür. Bu kapsamda Aşıkpaşa Gazetesi Köşe Yazarı ve Kırşehir Kent Konseyi Çalışma ve Grup Başkan Yardımcısı İbrahim Düğer ise şu açıklamalarda bulundu: " Ethem Erkoç hocam kendisini bilime adamış ender bir eğitimci yazarlardandır. Hocamın sayısızca eserleri Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliği tarafından kitaplaştırılarak okuyuculara kazandırılmaktadır. Bunların içerisinde "Aşıkpaşa ve oğlu Elvan Çelebi" adli eseriyle Ethem Hocamı Kırşehir'de ki gerçekleşen Uluslararası Aşıkpaşa Şiir Şöleni etkinliklerinde konferans için 2 defa misafir ettik. Elvan Çelebi Beldesi eski Belediye Başkanı Hamdi ÖzseçerBeyi'de bu etkinliklerde ki buluşmada çok büyük hizmetleri olmuştur. Aşıkpaşa kitabını yazan Ahi Evran Üniversitesi'nde ki Prof. Dr. Ahmet Günşen hocam ile fikir alışverişi yaparak hem Aşıkpaşa ve oğlu Elvan Çelebi hem de Aşıkpaşa adlı kitabın okurlarıyla ile buluşmasına tarihimizin geleceğine ışık tutmasına vesile olmuşlardır. Ethem Erkoç Hocama ölümsüz eserlerinden dolayı ve Hamdi Özseçer Bey'e, Prof. Dr. Ahmet Günşen Hocama teşekkür ederim" dedi.

(Kırşehir Yeni Aşıkpaşa Gazetesi/Semra Yılmaz)