Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD), 10'ncusunu gerçekleştirdiği Genel İstişare Kurulu (GİK) toplantısı için bir araya geldi.
Türkiye'deki tüm şubelerden geniş katılımın olduğu toplantıya, TÜMSİAD Çorum Şubesi de altı kişilik yönetim kurulu kadrosuyla katılım sağladı. 
Alanya Adenya Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “2019 yılı için yapacağımız faaliyetleri planladık. Önümüzde seçim olmadan geçecek 4.5 yıl bulunuyor. Bu süre kısa ama çok önemli bir süre. Bu süreçte iş dünyasının ama özellikle TÜMSİAD üyelerinin yerli ve milli üretimi kendine görev edinmesi gerekiyor.” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda önemli dönemeçlerden geçtiğini belirten Doğan, “Ülkemiz, komşularımız ve bölgemizde dünya siyasetini de yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Bir yanda sıkışan dünya siyaseti, daralan küresel piyasalar, ticaret savaşları, diğer yanda ülkemiz üzerinde oynanan spekülatif finansal oyunlar… Tüm bu gelişmeler ticaretimize de yansıdı ve yansımaya devam ediyor. Tüm bu olaylardan dolayı, TÜMSİAD olarak 2019 yılı mottomuzu 'Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam' olarak belirledik. Çünkü katma değerli ürünleri yerli ve milli üretmek, daha çok üretmek ve ürettiğini ihraç etmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

‘SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’
Ekonomik anlamda oluşturulacak politikalarda STK'lara büyük görevler düştüğünün altını çizen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlkini İzmir'de gerçekleştirdiğimiz kamu, sanayi ve üniversite ortak programları ile 20 ilimizde 'Türkiye Ekonomisinin Öncelikleri' konusunu masaya yatırmaya ve ortaya çıkan çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Sektör buluşmaları ile sektörleri dinamize etmeyi ve ortaya çıkan problemlere çözüm önerileri üretmeyi planlıyoruz. Çünkü ekibime güveniyorum. Bir gün en büyük üretim tezgâhları bu ülkede kurulacak ise bunda bu ekibin payı olacağına ve Türkiye'yi inşa edecek tuğlaları bu ekibin taşıyacağına inanıyorum.”  

Editör: Haber Merkezi