FATİH BATTAR
Çorum'da yaz mevsiminin bitişiyle çarşı pazarda fiyatlar el yakmaya başladı.

Marketlerdeki sebze-meyve fiyatları dudak uçaklatırken, pazarda da fiyatlar aldı başını gitti.

Pazarcı esnafı pazardaki fiyatların normal olduğunu söylerken, vatandaşlar ise hem market hem de pazarda fiyatların yüksek olduğunu söylüyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da vatandaşlar fiyat farkları sebebiyle market yerine pazarları tercih ederken, zincir marketlerdeki fiyatlarla pazarlar arasında ciddi fark göze çarpıyor. 

Hakimiyet Gazetesi olarak Pazartesi Pazarı’nda fiyatların nabzını tuttuk. Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte kış ürünleri tezgahlardaki yerlerini alırken, vatandaşların artan fiyatlar nedeniyle pazar arabalarını dolduramadıkları gözlemlendi.
Markette 7-8 lira olan domatesin pazarda 3-4 liraya satılırken, pazarın yeni ürünü mandalina ise kilosu 3.5 liradan alıcı buluyor. 

Pazarın en çok rağbet gören ürünleri patates ve soğan oldu. En ucuz ürünlerden biri olan göze çarpan patates ve soğan kilosu 1.5 ile 3 lira arasında değişiyor. 

Pazarda ortalama sebze-meyve fiyatları ise şu şekilde; “Patates 4 kilo 10 lira, soğan 3 kilo 5 lira, domates 3 lira, mandalina 3.5 lira, patlıcan 4 lira, üzüm 5 lira, kavun 8 lira, salatalık 5 lira.”