Çorum İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Çorum'da 400 kişinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında 5 ay süreyle istihdam edileceğini bildirdi. 

Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, işe alınacak kişilerin mesailerinin 1 Ağustos'ta başlayıp 31 Aralık'ta sona ereceğini bildirdi. 

Başvuruların 9-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade eden Şahan, şunları kaydetti:

"Katılımcılar geçerli başvurular içerisinden Çorum Belediyesi, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Orman İşletme Müdürlüğü için yüzde 100 noter kurası, kaymakamlıklar için ise liste yöntemi ile belirlenecektir. Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın, İŞKUR İl Müdürlüğüne veya ilçe belediyeler bünyesinde faaliyet gösteren hizmet noktalarına şahsen gelerek ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra Toplum Yararına Programlar kısmından başvuru yapmaları gerekmektedir. Son bir yıl içerisinde TYP’den toplam 9 (dokuz) aydan az faydalanmış olanlar toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabilecektir." (AA)