M.BURAK YALÇIN

Sektörün öncü kuruluşlarından olan Efe Sebat Tarım Makine, yine bir ilke imza atarak çekirge adını verdikleri

‘Dev Patos’ makinası imalat etti. Makina saatte 40 ton balya çıkartıyor.

Efe Sebat Tarım Makina Sanayi Sitesi 31. Sokak numara 7’de müşterilerine hizmet veriyor.

SEKTÖRDE 40 YILLIK TECRÜBE

Efe Sebat Tarım Makina sahibi İbrahim Küçükefe, yenilikçi yaklaşımlarıyla kaliteden ödün vermeden 40 yıldır müşterilerine hizmet verdiklerini söyledi.

‘TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR MAKİNA YOK’

İmalatın ötesinde adeta bir icat yaptıklarını belirten İbrahim Küçükefe, Türkiye’de böyle bir makinanın olmadığını da dile getirerek, “Makinayı Mecitözü’nde ki elektrik santrali için yaptık. 500-600 kg’lik mısır ve ay çiçeğini parçalayıp buhar kazanlarında yakmak için kullanılacak. Birkaç gün sonra teslim edeceğiz. Saatte 40 ton balya çıkartıyor. Makinanın yapımı 4 ay sürdü. 25 ton ağırlığında. Boyu 9 metre, genişliği 3.5 metre, yüksekliği ise 5 metre” ifadelerini kullandı.

‘2 TANE DEAFYON’A YAPACAĞIZ’

Küçükefe bu makinanın aynısından 2 tane de Afyon’daki elektrik tesislerine yapacaklarını da vurgulayarak, “İmalat olarak yapılmış bir makinayı değil de yapılmamış bir makinayı yani ilklere imza atmayı seviyoruz. Yenilikçi bir firmayız” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ ÜRÜN KALİTESİ’

İlk imalatlarına tarım römorkuyla başladıklarını da hatırlatan Küçükefe, “Traktör ön kepçesi, kamyon üzeri yem silosu, yem tesisi, tavuk gübresi işleme ve paketleme tesisi, sıvı gübre taşıma ve dağıtma tankı, katı gübre taşıma ve dağıtma römorku, mobil kesimhaneler, biyogaz tesisleri, mobil beton santrali ve muhtelif imalatlar gibi çalışmalarımızla sektörde hizmet vermeye devam ediyoruz. Önceliği ürün kalitesi olan firmamız 1 yıl boyunca üretim garantisi, 4 yıl servis garantisi vererek her daim ürünlerinin arkasında ve müşterisinin yanındadır.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi