FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında dar gelirli ailelere destek olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açtığı 'Gıda Bankası’ 2015 yılından bu yana 30 binden fazla ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzünü güldürdü.

2015 yılında Kubbeli Caddesi Eski Yimpaş Binası’nda hizmet veren Gıda Bankası’nda 200 çeşit ürün ile ayda ortalama 4 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa hizmet veriliyor. Paranın geçmediği Gıda Bankası’nda, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine verilen kartlarla istedikleri ürünü alabiliyor.

SÜPERMARKET ORTAMINDA ALIŞVERİŞ İMKANI

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak Çorum halkına her alanda hizmet ettiklerine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, 2015 yılından bu yana hizmet veren Gıda Bankası ile dar gelirli ailelere süpermarket ortamında alışveriş yapma imkanı sunduklarını söyledi.

Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçek ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Gıda Bankası’nın her zaman yoksulun yanında olduğunu ifade eden Yabacıoğlu, “Gıdadan, temizlik ürünlerine, et ve tavuk ürünlerinden giysiye kadar 200 parçadan oluşan temel ihtiyaç malzemelerini, vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarına göre seçerek alabiliyor. Burada aile bireyleri, kendilerine verdiğimiz gıda kartları ile istedikleri şekilde alışverişlerini yapabiliyor.” dedi

3.5 YILDA 11 MİLYON 500 BİN GIDA YARDIMI

Ayda 2 bin 500 ailenin Gıda Bankası’na gelerek kendilerine verilen kartlarla alışveriş yaptığını aktaran Yabacıoğlu, 2 bin 500 aileye yıllık 2.5 milyon TL değerinde gıda yardımı yapıldığını ifade etti. Ayrıca Gıda Bankası olarak 1600 ailenin de evlerine giderek, gıda paketi yardımında bulunduklarını dile getiren Yabacıoğlu, yıllık evlere teslim edilen gıda yardımı miktarının ise 1 milyon TL olduğunu kaydetti. Toplam yılda 9 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Yabacıoğlu, Gıda Bankası’nın kuruluşundan bugüne 3.5 yılda 31 bin 500 aileye 11 milyon 500 bin TL, gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

YILDA 5 BİN KİŞİYE GİYECEK YARDIMI

Gıda Bankası olarak, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin yanı sıra giysi reyonu ile ihtiyaç sahiplerine hizmet verdiklerini belirten Yabacıoğlu, giysi yardımında yetim ve öksüzlerle birlikte şehit ailelerine öncelik tanıdıklarını söyledi.

Gıda Bankasında bulunan giyecekleri esnaf ve hayırsever vatandaşların bağışladığını kaydeden Yabacıoğlu; “Çorum Belediyesi Gıda Bankası olarak gıda yardımının yanı sıra dar gelirli vatandaşlara giysi yardımında da bulunuyoruz. Giysilerimizin tamamı hayırseverlerimizin ve esnafımızın desteği ile karşılanıyor. Yılda ortalama 5 bin kişiyi buradan giydiriyoruz. Her Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 3 bin öğrencimizi Ramazan Bayramı öncesi giysi yardımında bulunduk. Ayrıca okul açılışı öncesinde de ihtiyaç sahibi yavrularımıza kışlık bot, mont ve kaban dağıtıyoruz. Çorum Belediyesi olarak yardıma muhtaç ailelerimizin her zaman yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi

‘EKONOMİK DURUMUNA GÖRE KART VERİYORUZ’

Yabacıoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşların Gıda Bankası’na gelerek, başvuruda bulunabileceklerini belirterek; “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Gıda Bankamıza gelerek başvurularımı yapabilir. Arkadaşlarımız burada başvuru yapan kişilerin ekonomik durumlarını inceleyerek bir değerlendirme yapıyor. Değerlendirmeden geçen vatandaşlarımıza bir kart veriyoruz ve verdiğimiz kartla alışverişini yapabiliyor. İki sınıf kartımız var. Ailedeki kişi sayısına göre 4 ve üzeri şeklinde kart veriyoruz. Vatandaşlarımızın ekonomik durumuna göre aylık yada 2-3 aylık olmak üzere Gıda Bankamıza gelip alışverişini yapabiliyor.” şeklinde konuştu

Gıda Bankası ile veren el ile alan eli buluşturduklarını ama birbirlerini görmediklerini ifade eden Yabacıoğlu; “Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi lazım. Hayır sahibi hayır verirken bunun reklamını yapmaması lazım. Yardım alanların incinmemesi lazım.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi