Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında Merkeze bağlı Ahilyas Köyünde bulanan 1138 dekar meranın 500 dekarlık kısmına 7 bin 500 kg. gübre atıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2018 yılı içerisinde il genelinde 3 bin 202 dekar mera alanına 48 ton gübre uygulaması yapılacağını belirterek bununla birlikte 2 köyde 4 gölgelik ve 8 adet kaşınma aracı temin edilerek mera alanlarına yerleştirileceğini söyledi.

Mera ıslah ve ihya çalışmalarının hayvancılık için önemli olduğunu dile getiren Sarı, meraların etkin kullanımı ve ıslah çalışmalarının devamında meraların korunması için merkeze bağlı 21 köyde mera yönetim birliği kurulduğunu ve İl genelinde 7 köyde 7 bin 553 dekar alanda 1 milyon 022 bin 923 liralık mera ıslah projesi uygulandığını belirtti.

Mera ıslahı konusunda Vali Necmeddin Kılıç’ın yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini de belirten Sarı, “Sayın Valimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Hedeflerinin 2020 yılına kadar mera ıslah çalışmalarını tamamlamak olduğunu belirten Sarı, hayvancılıkta en büyük girdi olan yem tüketimini azaltmanın birinci adımının meraların ıslah edilerek kaba yem ihtiyacının meralar vasıtasıyla karşılanması olduğunu ifade ederek, “Çorum’ da göreve başladığımızda dile getirdiğimiz hedeflerimizden biri olan mera alanlarının ıslahıydı. Sezonun açılması ile ıslah çalışmalarımıza hız vererek çalışmalarımıza başladık. Çorum tarımı için yapmış olduğumuz çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde kaydetti.

Sarı, konuşmasının ardından gübreleme çalışmasını bizzat traktör üzerine çıkarak kendisi başlattı.

Editör: Haber Merkezi