Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Hollanda Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.
TSO’dan yapılan açıklamaya göre, Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi-Ticaret Müşaviri, Kültür Müşaviri, Tarım Müşaviri ve Tarım Müşavir Yardımcısı ile sanayi, tarım ve hayvancılık sektörleri hakkında görüşülerek, yumurta tavukçuluğu, damızlık sığır yetiştiriciliği, süt ve süt ürünlerinin son teknoloji ile üretilmesi ve Hollanda tohum firmalarıyla çiftçilerin yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.
Ziyarette ayrıca, Hollanda ile ilişkilerin geliştirilmesi, Çorum ve Hollanda'da bulunan firmaların küresel pazardan daha fazla pay alabilmeleri için birlikte neler yapılabileceği konuları ele alındı.
Görüşmenin sonunda, Hollandalı firmaların Çorum'u ziyaret ederek buradaki potansiyel firmaları tanımasının ve ikili görüşmelerde bulunulmasının, yatırım olanaklarının yerinde görülmesi ve karşılıklı iş ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğu hususunda fikir birliğine varıldı.