AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İl Gıda Tardım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı’yı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen programa Çorum’da ki yatırımcılar tarafından başvurusu yapılan projelerin değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

İl Gıda Tardım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı’yı ziyaretinde konu hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımları Bakanlığın "Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı" kapsamında desteklendiğini belirterek,  “2006 yılından beri uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ile yatırımcılarımıza % 50 hibe desteği veriyoruz.

Bu program kapsamında 2006-2017 yılları arasında uygulanan 11 etapta ilimizde 72 adet tarıma dayalı ekonomik yatırım için 13 milyon 341 bin 829 TL hibe verilmiştir.

2017 yılında bitkisel ürünlerin paketlenmesi ve depolanması, çelik silo yapımı, yenilenebilir enerji kullanan yeni seraların kurulması, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi konularında kabul edilen 20 yatırım için 3 milyon 455 bin 502 TL hibe tutarı hesaplanmıştır. Bu yıl vereceğimiz destek ile birlikte verilecek rakam 16 milyon 797 bin 331 TL olmuştur. Bu destekler ile ilimizde tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimi, işlenmesi ve depolanması yanı sıra tarımda yenilikçi teknolojilerin yaygınlaşması sağlanmıştır” dedi.

Çorum’a yapılan her yatırımı önemsediklerini dile getiren Ceylan, yatırımların hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi