Çorum KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti. Görüşmede, KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) ele alınarak istişarelerde bulunuldu.

KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, 2018 KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında, 81 ilde eş zamanlı KOBİGEL Çalıştayları'ndan elde ettikleri veriler ve bilgiler ışığında çıkılan çağrı ile; ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi için hazırlayacakları projelerin desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

Ziyarette, işletmelere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL'ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) toplam 1.000.000 TL bütçe oluşturulduğu, destek oranının tüm bölgelerde yüzde 60 ve projelerde destekten faydalanma süresinin en az 6 ay, en çok 12 ay olduğu ifade edildi.

Ayrıca; son başvuru tarihi 22 Haziran 2018 olan KOBİGEL Çağrısı için proje sunacak işletmelerin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve veri tabanında aktif olmaları, bilanço usulü defter tutmaları ve 2017 yılı KOBİ beyannamelerinin onaylı olması gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi