Benka Arıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli, kurucusu olduğu ve kuruluşundan bu yana Başkan Yardımcılığını yürüttüğü Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Türkiye'de arıcılık alanında üretim yapan firmaların büyük çoğunluğunun bir araya gelerek 2015 yılında kurulan bir oluşum ve özelliği ile kuruluş amacı bakımından Türkiye’de bir ilk olan ARMASAD üyesi firmalar Türkiye pazarının ihtiyaçlarının % 60 - 70, dünya pazarının ise % 30 - 40 oranında ihtiyaçlarını karşılıyor.


Türkiye ve dünya arıcılığında önemli bir pazar payına sahip olan ARMASAD, geçtiğimiz haftasonu Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de 2. Olağan Genel Kurulunu yaparak bayrak değişimine giden ve Çorum’un sektör öncülerinden olan Benka Arıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli’yi dernek başkanlığı görevine getirdi.


Genel Kurul’da konuşan ARMASAD Dernek Başkanı Küçükbenli, “Dünyada arıcılığı ele alacak olursak ülkemiz koloni varlığı bakımından ilk üçe girmektedir. Bu şekilde söz sahibi olduğumuz bir sektörde sektörün mutfağında olan biz firmalar daha iyi şeyler yapabileceğimize inandık ve bir yola çıkmaya karar verdik 2015 yılında da bu karar doğrultusunda ARMASAD (Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği) adı altında bir dernek kurmaya karar verdik. Derneğimizin kuruluş amacı, arıcılık sektörü imalatçıların problemlerini çözmek, firmalar arası birlikteliği sağlamak, yurt içi ve yurt dışı pazar araştırması yaparak yerli ürünlerin dünya pazarında her geçen gün daha çok yer almasını sağlamak, arıcılar için çeşitli organizasyonlar düzenlemektir.


Birbirinden farklı üretim materyalleri olan ve arıcılık alanında her türlü ekipman, gıda takviyesi ve ilaç üretimi yapan üyelerimiz bu anlamda da birlik olarak her türlü organizasyonda arıcılarımızın yanında olmaktadır.

‘TÜRKİYE ARICILIĞINI DAHA DA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ’
Geçtiğimiz bu üç yıllık süreçte de derneğimiz çeşitli faaliyetlerde bulunmuş arıcılık alanında çok sayıda çalıştay ve çalışmalara katılmış, Ankara ve İstanbul olmak üzere kendi organizasyonu bünyesinde fuarlar düzenlemiş Türkiye'de TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) onaylı arıcılık alanında ilk ve halende tek olma özelliğini taşıyan bir organizasyona imza atmıştır. Ayrıca yine bir çok şehirde dernek üyeleri olarak fuarlara birlik ve beraberlik içerisinde katılarak gücünü göstermiştir. 

Biz bu yola çıkarken başta da ifade ettiğim gibi Türkiye arıcılığını daha ileriye götürmeyi hedefledik ve uluslar arası alanda çalışmalara ağırlık verdik her geçen günde organizyonlarımızla bir adım ileriye gittik.” diye konuştu.
Küçükbenli, 2019 yılı 22-24 Şubat tarihleri arasında 5.’sini İstanbul'da düzenleyecekleri organizasyonun daha çok uluslararası düzeye taşınacağını kaydetti.