TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, mobilyada katma değer vergisinin yüzde 8 olmasını istedi.

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörünün darboğaza girmek üzere olduğunu belirten Erdal, “2017 yılında KDV indiriminin ne kadar fayda sağladığını gördük. Temennimiz KDV indiriminin tekrar yüzde 8 oranına indirilmesidir. KDV indiriminin son çeyrekte tekrar uygulanması mobilya sektörünü ekonomik yönden rahatlatacak, sektörün önü hızla açılacaktır. Hatta kalıcı olarak devam ederse istihdamda, yatırımda ve kayıtdışında önemli başarılar sağlanacaktır.” dedi.

Türkiye genelinde ortalama 65 bin işletme, ayrıca 500 bin civarında istihdam eden çalışan olduğunu kaydeden Erdal, dünyada ve Türkiye’de artık mobilyanın lüks tüketimden çıkmaya başlayıp, mecburi ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Erdal, “Kurban Bayramı’na yaklaştığımız şu günlerde düğün yapacak ve evinin mobilyasını yenileyecek Çorumlu hemşehrilerimizden ricamız olacaktır. Mutlaka tanıdığınız, bildiğiniz bu şehirde faaliyet gösteren üretici ve satıcı mobilyacı esnaf dostlarınızı tercih ediniz. Yerli esnaf güçlenirse, kazanırsa yaşamakta olduğumuz şehrimiz güzelleşecek ve gelişecektir.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi