Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını değerlendiren Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, “Türkiye, beklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimini %87’lik tarihi bir katılım oranıyla, başarıyla gerçekleştirdi ve demokrasiye verdiği önemi ortaya koydu. Bu yeni dönemde seramik sektörü olarak üretim, ihracat ve istihdamımızı arttırarak reel ekonomiye sağladığımız katkıyı büyüteceğiz” dedi.

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz, “Türk halkının hür iradesiyle sonuçlanan seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir katılımla gerçekleşen bu seçim, tüm dünyaya Türk halkının demokrasiye olan inancını bir kez daha kanıtlamıştır. Yeni yönetim sisteminin istikrar ve güven ortamının güçlenmesine dair katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve seçilmiş olan yüce meclisimizle birlikte ülkemizi dünya ekonomi sıralamasında daha üste taşımak için var gücümüzle çalışacağız’’ diyerek, şöyle devam etti:

“Türk seramik sektörü, gerçekleştirdiği ihracat ve ülke ekonomisine sağladığı yüksek katma değer ile Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesi ve güçlenmesi adına taşıdığı sorumluluğun farkındadır. Bu yeni dönemle birlikte gerçekleştirilecek tüm ekonomik yatırım ve reformlara var gücümüzle destek verecek, üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz. Yapısal düzenlemelerin hızla tamamlanması bu mücadelemizi güçlendirecek etkenlerin en başında gelmektedir. Ekonominin güven veren isimlerle yönetilecek olması da uluslararası aktörler açısından olumlu karşılanacak ve yatırımların gelmesine sebep olacaktır.

Yeni dönemde finansal istikrarın kararlı şekilde sürdürüleceğine ve reel ekonominin önceliğini koruyacağına inanıyoruz. Bu bağlamda Türkiye Seramik Federasyonu temsilcileri adına beklentimiz, üretim ve ihracat hacmimizin daha da artmasına destek olacak ihracat finansmanı tedbirleridir.

Türkiye Seramik Federasyonu olarak, daha güçlü bir Türkiye için çıkılan yolculukta, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk lideri olarak görev alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, çalışma arkadaşlarını, TBMM’de temsil hakkı kazanmış bütün siyasi partilerimizi ve tüm milletvekillerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi