M. BURAK YALÇIN

Vali Necmeddin Kılıç, OSB’ye kurulması planlanan 4. ve 5. etaplarla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, yeni ilavelerle Çorum’un OSB’sinin Türkiye’de seçkin OSB olacağını söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Zeki Gül ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde 4. ve 5. etaplarında incelemelerde bulundu.

Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren OSB Müdürü Yaşar Şahin, zemin etütlerinin tamamlandığını belirterek, “Şuanda yer seçim raporu sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Burası 250 bin m2’lik bir alan. 1900’lü yıllarda polis okulu yapımıyla alakalı verilmiş. Toplamda 5 adet binamız var. Deprem yönetmeliğine uyum sağlayamadığı için burası terk edilmiş. Bu binaların şuan ki durumları ile  alakalı deneyleri yapacağız, dayanıklı olan kısımları kullanmak ile ilgili bir fikrimiz var” dedi.

Buradaki hedeflerini de söyleyen Şahin, “İlk hedefimiz, bölgede malum bir Endüstri Meslek Lisesi var. Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek. Oradan mezun olan öğrencileri tekniker yetiştirmek, sanayiye kalifiyeli eleman temin etmekle ilgili stajlarda dahil olmak üzere yüksekokulunu bitirince önlüğünü giyinip tezgahta çalışabilecek şekilde öğrenci yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç da, yeni ilavelerle Çorum OSB’nin Türkiye’de seçkin OSB olacağını vurgulayarak, “40 yılda 600 hektara ulaşmışız ama bir seferde 400 hektar ilave edeceğiz. Çorum sanayi tarihinde şu hamle özel bir hamledir” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da yeni vizyonlar, yeni ufuklar açarak Çorum sanayisini bir tık daha yukarı taşıyacaklarını dile getirerek, “Cumhurbaşkanımızda son zamanlarda teknolojik ürünlere yönelmemiz gerektiğini söylüyor. Çorum’da bunda bir katkı payı. Beraber çalıştığımız milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Uyumlu bir çalışma ile Çorum’da güzel şeyler yapacağız. Bizi engellemeye çalışanlar oluyor ama 24 Haziran’dan sonra Türkiye ayağındaki prangalardan tamamen kurtulacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi