S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, Çorum’a Türkiye’ye örnek olacak bir sanayi sitesi kazandırmak istediklerini açıkladı.

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Mali Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü kooperatif yerleşkesinde düzenlenen Mali Genel Kurul toplantısına ÇESOB Başkanı Recep Gür başta olmak üzere bazı esnaf odası başkanları, Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda kooperatif ortağı katıldı.

Divan Başkanlığını ÇESOB Başkanı Recep Gür, yardımcılığını ise Neşet Fakı’nın yaptığı Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken daha sonra kooperatifin 2017 yılı gelir-gider bilançosu, Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kurulduğu günden bu zamana kadar geçen süre zarfında yaptığı çalışmaları anlattı.

Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesini Çorum’a kazandırmak istediklerini vurgulayan Uzun, kooperatifin kurulma aşamasından bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, genel kurulda alınacak olan kararların tüm kooperatif üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Önümüzdeki aylarda bürokratların ve siyasilerin katılımıyla temel atma töreni yapacaklarını dile getiren Uzun, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için devlet bankaları başta olmak üzere özel bankalarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Kredilerde kendi tercihlerinin ilk olarak devlet bankaları olduğunu kaydeden Necmettin Uzun,  Halk Bankası ile 2 yıl ödemesiz 8 yıl taksitli kredi için görüşmelerin olumlu geçtiğini ve bu kredi için Genel Müdürlüğün onayına kaldıklarını anlattı. Kooperatif ortaklarının menfaatini her zaman gözettiklerini söyleyen Başkan Uzun, beklentilerinin üzerinde bir talep gördüklerini ve bu ilgi ve alakalarından dolayı tüm Çorumlu esnaf ve sanatkarlara minnettar olduklarını belirtti.

Kahve köşelerinde yapılan dedikodulara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini de özellikle vurgulayan Uzun, üyelerin her konuda kendilerini arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Kooperatiften ayrılanlar olduğunu ve ayrılan üyelerin paralarını geri iade edeceklerini ifade eden Uzun, ayrılan üyelerin yerine yedekten üye aldıklarını hatırlattı.

İŞYERLERİ RANTÇININ OLSUN İSTEMİYORUZ!

Yedek üyeler arasında esnaf dışında bu işe rant için girmek isteyen çok sayıda kişinin olduğunu aktaran Necmettin Uzun, kendilerinin öncelikle yapılacak olan yeni işyerlerinin sahiplerinin esnaf olmasını istediklerini ancak esnafların bu duruma ilgisiz kalmaları halinde ise yapacak bir şeylerinin de olmayacağını dile getirdi. Uzun, yapılacak olan işyerlerinin esnafa ait olmasını çok istediklerini belirterek, “Lütfen sizden talep ettiğimiz yüzde 5 paraları yatırmanızdır. Mayıs ayı sonuna kadar bu yüzde 5’lik kısmı yatırın, yatırmayanlar üyelikten düşecektir. Bu son uyarımızdır” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından kooperatife ilave olarak ek arazi alınması ayrıca işyerlerinin çatılarına güneş enerji panellerinin konularak, yenilenebilir enerjiden faydalanılabilmesi için de Kooperatif Yönetimine yetki verildi.

ÇESOB Başkanı Recep Gür de, Mali Genel Kurulun tüm kooperatif ortaklarına hayırlar getirmesini temenni ederek, Birlik olarak esnaf ve sanatkarların menfaatine yapılacak olan her işin arkasında olacaklarının mesajını verdi.