MURAT ÇETİN

Çorum'da faaliyet yürüten 52 STK'nın üyesi olduğu Milli İrade Platformu, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çektiği açıklamasında, yeni bir müdahaleyle karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Ya birlikte olacağız, ya birlikte öleceğiz. Çorum Milli İrade Platformu olarak biz bu ekonomik savaşta, onlarca STK'mız ve binlerce üyemizle birlikte sonucu ne olursa olsun mazlum milletlerin son kalesi olduğuna inandığımız Devletimizin ve Sayın Devlet Başkanımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz." denildi.

Çorum Milli İrade Platformu Sözcüsü MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahit Ahmed Köksal, Milli İrade Platformu üyesi STK'lar adına yaptığı açıklama, Türkiye üzerinde istediğini elde edemeyen mihrakların son bir gayretle ekonomik saldırı düzenlediğine işaret etti.

Köksal, yaptığı açıklamada şunları ifade etti, "2013 yılından beridir devletimizi ve milletimizi yıkmak için tertip edilen müdahalelerin bir yenisiyle karşı karşıyayız. Birliğimize, dirliğimize ve varlığımıza kast eden mihraklar son beş yılda akla hayale gelmedik teşebbüslerde bulunmuştur.

Gezi Olayları, 17-25 Aralık Kumpası, kitlesel terör saldırıları, hendekler ve nihayetinde 15 Temmuz hain darbe girişimi. Milletimizin feraseti ile istediğini elde edemeyen bu mihrakların son bir gayretle ekonomimize saldırdıkları açıkça ortadadır. Neredeyse bütün ekonomistler döviz kurlarındaki anormal artış ve dalgalanmanın ekonomik parametreler ile açıklanmayacağını ifade etmektedir. Zira ülkemiz ekonomisinin her yönden büyümekte ve gelişmekte olduğu; son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik reformlarla, savunma sanayi hamleleri ve küresel ticarette artan payı ile hem bölgesinde hem de küresel arenada şahlanışa geçtiği aşikardır.

Ezelden beridir hür yaşamış ve hür yaşayan milletimiz oynanan bu oyunların farkındadır ve asla teslim olmayacaktır. İnandığı değerler uğruna her zaman canından vazgeçmesini bilmiş olanlar açlık da dahil hiçbir korkunun önünde eğilmezler. Onların eğildikleri bir yer vardır O'da Allah'ın huzurunda rükû ve secdedir.

Bu aziz millet ekmeksiz, susuz yaşar da semalarında ay yıldızlı bayrağının özgürce dalgalanmadığı bir ülkede vatansız asla yaşayamaz. Bu nedenle bu konudaki ilk ve son sözümüz odur ki; ya hep birlikte öleceğiz, ya da hep birlikte olacağız. İnanıyorsak en üstün olan biziz ve Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Allah sabır ve sebatla mücadelesini sürdürenlerin yardımcısıdır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

Çorum Milli İrade Platformu olarak biz bu ekonomik savaşta, onlarca STK'mız ve binlerce üyemizle birlikte sonucu ne olursa olsun mazlum milletlerin son kalesi olduğuna inandığımız Devletimizin ve Sayın Devlet Başkanımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Haber Merkezi