Çorum Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun öncülüğünde kurulan S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kısa zamanda çok yol aldı. Kooperatif tarafından Yaydiğin köyü civarında yapımı gerçekleştirilen yeni iş yerlerinin ilk temel betonu ise ÇESOB Başkan adayı Recep Gür tarafından atıldı. Ayrıca kurban kesilerek, işyerlerinin kazasız belasız tamamlanması için hep birlikte dualar edildi.

Yoğun katılımın gözlendiği temel atma törenine ÇESOB Başkan adayı Recep Gür’ün yanı sıra 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, S.S. Hitit 19 Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yöneticileri, Esnaf Odası Başkanları ve çok sayıda kooperatif üyesi esnaf katıldı.

Temel atma töreninden önce kooperatif üyelerini gelinen son çalışmalarla ilgili bilgilendiren Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 29. maddesi gereğince işyeri hak sahiplerine yüzde 18 KDV indirimi uygulayacaklarının müjdesini verdi.

2017 yılının Ocak ayında hurdacı, kömürcü ve keresteci esnafının talebi üzerine yola çıktıklarını belirten Uzun, “O günden bu yana gerek devletimizin, gerek siyasilerimizin ve gerekse sizlerin desteğiyle Allah bugünleri bize nasip etti. Bugün burada ise işyerlerinin temeline ilk betonu dökmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde ise geniş kapsamlı temel atma törenimizi yine hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bizlere bu yolda inanan, güvenen ve destek veren tüm kooperatif ortaklarımıza teşekkür ederim. İnanmadan hiçbir şey olmaz. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, Valimize, milletvekillerimize, siyasi parti il başkanlarımıza, ayrıca Belediye Başkanımız Zeki Gül’e, Belediye Meclisimizin değerli üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü bir yılda alacağımız bir imzayı 10-15 gün içerisinde aldık. Sanayimizin Çorum-Ankara yolu ile bağlantısı açıldı. Yine Coşkun Metal’den Ankara yolu ile sanayimize bir bağlantı yolu daha açılması için çalışmalar hızla devam ediyor. Kooperatifimizin ihalesine ‘şaibeli ihale’ diyorlar. Biz ihalemizi açık ve şeffaf bir şekilde basının huzurunda yaptık. Kamuoyu bu dedikoduları çıkaranların yapacağı ihaleyi de takip edecek. İşyerlerinin metrekaresine 500 lira, 700 lira fiyat biçiyorlar. Ancak şunu bilmiyorlar mı kendileri. İnşaat maliyetleri arttı. Bir kilogram demirin fiyatı 3 TL sınırında, hakeza beton fiyatları da arttı.

Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bir teşekkür daha etmek istiyorum. Küçük Sanayi ve Organize Sanayi Siteleri yapımında yüzde 18 KDV indirimine gittiler. Bu indirim esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacak. Kooperatif ortaklarım adına ve yönetimim adına Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Konuşmanın ardından işyerlerinin ilk temel betonu ÇESOB Başkan adayı Recep Gür tarafından dökülürken ayrıca kurban kesilerek dualar edildi.