Amerika'nında Ermeni tehciri  yalanlarını tanımasından sonra, ülke olarak daha uyanık olmamız gereken hususlar var.  

RUSLAR işgal ettikleri Anadolu'dan 1917 yılında çekilirken, yerlerine Ermenileri bırakıp gittiler. Ermenilerde Türklere zulmedip, katliam yaptılar. Türkleri camilere, binalara sokup yaktılar. Van şehrimizin yarısını yakıp yıktılar. Bir süre sonra Ermenistan'a çekilirken, köyleri şehirleri yaktılar. Bu uygulamayı, Azerbaycan Karabağ'da da yaptılar. Karabağ'dan çekilirken, binaları ateşe verdiler.
Baskıdan, zulümden canı yanan halkımızda, Ermenilere bunun hesabını sormaya çalıştılar. 

Anadolu'da kalan Ermeniler, Kürt vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu bölgelerde Kürt kimliğine, alevi vatandaşlarımızı olduğu bölgelerde ise alevi kimliğine girerek kamufle olmaya çalıştılar. 
Anadolu'da kalan çok miktarda Ermeniler, bu kimliklerde halen mevcut olup, PKK ve diğer şer güçleri ile faaliyetlerini devam ettiriyorlar. PKK'nın yurdumuzdan koparmaya çalıştığı coğrafi saha, aslında Ermenilerin ilan ettikleri haritalarının sahasıdır.

Tanıştığım vali ve kaymakam arkadaşların hatırasını, sizlerle paylaşıyorum. 
Kaymakamımızın ilk görev yeri, Muş-Varto ilçesi oluyor. 
Varto ve bölgesi önceden, Ermenilerin yerleşim yeri imiş. Çarşıya çıktığımda, 5 tane İstanbul plakalı, arazili yeni cipin bulunduğunu gördüm. Daireye geldiğimde görevlilere, bu ciplerin niye geldiğinin öğrenilmesini istedim. Daha sonra ciplerin ekip başı ile daireye dönen görevli, ciptekilerin Fransa'dan geldiğini. Varto'nun yukarısındaki yaylada dedelerinin mezarı bulunduğunu, mezarlığı ziyaret edip bakımını yaptıracaklarını söylüyor. (Ermeni mezarlığı) Mezarlığa bakması için para verip, bakıcı tutmuşlar. Bakıcı hem mezarlığa bakıyor hem de koruyormuş.
*   *   *
Bir gün ilçenin nüfus müdürü, Kaymakamın yanına çıkarak. "Kaymakamım nüfus kütüğü defterlerinin bazı sayfaları kesilmiş. Bize müracaat eden vatandaşların kütüklerini bulamayıp, nüfus kayıtlarını veremiyoruz" demiş. Nüfus kütükleri incelendiğinde, sayfaların kesildiğini görmüşler. Konu Nüfus işleri Genel Müdürlüğüne iletilince, müfettiş göndermişler. 
Müfettişler, bundan önceki müdürün zamanında, Ermeni olduğu sanılan kişilerin müdüre rüşvet teklif ederek, Ermenilerin nüfus kütüğünde kayıtlı oldukları sayfaları imha etmişler. Varto'daki Ermenilerin çoğu, Fransa'ya yerleşmişler. Buna rağmen nüfus kütüklerinde izlerini kaybettirmenin, çabası içindeler.  Çaba Anadolu'da bulunan Ermenilerin izlerini kaybettirme çabasıdır. Aynı şey Yozgat'ta da olmuş. Orada da Ermenilerin kaydı bulunan nüfus kütüklerini yok etmişler. 
*   *   *
Osmaniye'de görevli iken, 200 kişi nüfusu olan bir köye, 500 kişilik kültür evi ve salonu yapıldığını bildirdiler. Bu işi kimin sübvanse ettiğini sorduğumda, İstanbul'dan bir kısım entelektüellerin inşaatı organize ettiğini öğrendim. Fransızların bölgede istihbarı olarak çalıştığını, bölgeyi halen kendi nüfus bölgeleri olarak tanımladıklarını öğrenmiştim. Görevlilere yapılan inşaatın ruhsatı var mı diye sordum, yok dediler. Binayı yıkın talimatını verdim ve yıktırdım.
Demek ki su uyuyor düşman uyumuyor. Yurt içinde ve dışında bulunan Ermenilerin, yurdumuzu hedef alan çalışmaları devam ediyor. Yöneticilerin uyanık olması gerekiyor.