Ey oğul;
Bir amirin ilçedeki, ildeki tüm amirlerle diyaloğu iyi olmalı. Çünkü emrindeki işçi, hizmetli, memur ihtiyaç halinde ilk önce amirine sığınır ve ondan imdat bekler. Amir de büyük işleri yapamazsa da küçük işlerde bir selamı yeterse mahiyeti altındakilerin gözünde puan kazanır oğul.
*
Ey oğul;
Sıkıntısı olana sıkıntılıyı sormak sıkıntıdır. Bazen falan nasıl biri, borcunu, kirasını zamanında öder mi? Türü sorulur. O da o türlü ise halden anlar ve adamcağızın pişmiş aşına soğuk su koymayayım, bırak işini görsün diyebilir. Hele soran zengin ve cimri biriyse boş ver biraz da o uğraşsın diyebilir. Onun için önemli konularda tek kişiye sorup da karar verme oğul.
*
Ey oğul;
Unutma her yakın her zaman yakın değildir oğul.
*
Ey oğul;
Unutma daima dikkatli ol, bürokrasi de, siyasette, sivil toplumlarda bazen en yakının yakınlığı daim olmayabilir oğul.
*
Ey oğul;
İnsanı hayatın son deminde en çok üzen, keşke şunları yapsaydım şunları yapmasaydım nedametidir. O günler gelmeden sen sonra diyeceğin keşkeleri en aza indirmenin çabası içerisinde olmaya çalış oğul
*
Ey oğul;
Resmi veya özel bir çalışanının mevcut görevine son vereceksen ve bu çalışan da yıllarca samimi olarak emek vermişse, durum acil değilse kendini haberdar edip azıcık zaman tanı. O da çevresine özel mazeretimden dolayı görevimi bırakmak istiyorum gibi yavaş yavaş farklı hissettirsin ki, vefasızlık olmasın ve sonradan gelenlerde bir çırpıda tüm emeğin silinebileceğini düşünmesin oğul.
*
Ey oğul;
İnsanlar rahatlığında seni arıyorsa hal hatır soruyorsa o dosttur. Yok, eğer yalnızlığında, canı sıkıldığında arıyorsa onlar birazcık boştur oğul.
*
Ey oğul;
Hangi mesajlar muteberdir hiç merak ettin mi? 1- Samimi hitap (Değerli kardeşim gibi) 2- İsme yalı olan ( Sadi Bey gibi) 3- Unvana yazılan ( sayın müdürüm, sayın hocam gibi) 4- Muhatapsız yazılan ( kandiliniz mübarek ola gibi) 5- Matbu olan (lakin bu tür olanlar da internet ortamında süslü püslü binlerce mevcut olup, çoğunlukla okunmadan silinir) sen birilerine mesaj yazacağın zaman bu sıralamaya dikkat etmeye çalış oğul
*
Ey oğul;
Tövbenin kabulü, insanların işledikleri günahlarına daha işlemeye imkan var iken SÜR GİT (devam) et demek yerine DUR GİTME (noktayı koy) diyebilmesi ve geçmiş ahvalini Allah'a samimiyetle arz edebilmesidir. Sen bunu yapmaya özen göster ki kazananlardan olasın oğul.