"Gıda güvencesi olmayan bir dünya, bilim ve teknolojide uçsa ne olur uçmasa ne olur?
Birleşmiş Milletler kurulduğu günden beri kuruluş amaçları doğrultusunda tanımlanan pek çok görev ve işlevleri yerine getirmek üzere gayret içindedir ve devasa büyüklükteki kurumsal ve teknik varlığıyla küresel bir güçtür. Birleşmiş Milletler (BM) hemen her alanda ilgi alanındaki konularda süreci yönetmek ve geleceğe yönelik projeksiyonlar yapmak üzere uluslar arası düzeyde veri toplamakta ve bunları analize tabi tutmaktadır. Ortaya konulan raporlarda ülkelerin durumları açıklanmakta ve ülkeler birbirleriyle karşılaştırarak çeşitli sınıflandırmalara tabii tutulmaktadır.
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü'nün 2019 yılını ele alan Gıda Güvencesi ve Beslenme Raporu (UN-FAO Food Security and Nutrition in the World)'na göre 2019 yılında dünya genelinde açlıkla mücadele eden, yetersiz beslenen ve açlık sınırında yaşayan 690 milyon insan olduğunu gösteriyor. Ayrıca söz konusu rapora göre açlığın tehdit ettiği ilk sırada yer alan kıta olan Afrika'da her beş kişiden biri açlık sınırının altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.  Mevcut şartların devam etmesi durumunda ise; her ne kadar BM 2030 yılında "Sıfır Açlık" (zero hunger) hedefine ulaşmayı yani dünyada açlığı kaldırmak hedefini açıklamış olsa da mevcut şartların (yeni normal) devam etmesi halinde açlıkla mücadele eden insan topluluğunun 840 milyona ulaşabileceğini belirtmektedir.
Bu veriler kesinlikle küçümsenecek bir değer olmanın çok ötesindedir ve bugün için neredeyse yeryüzündeki her 10 insandan birinin yeterli beslenmediğini, açlık çektiğini hatta her gece aç olarak uyumak zorunda olduğu gerçeğini  ifade etmektedir. Bununla birlikte halen yaşamakta olduğumuz küresel  Kovid-19 salgının yeni bir tehdit olarak 2020 yılında 130 milyondan fazla insanın kronik açlıkla baş başa kalmasına yol açabileceği gerçeği ise, dünya arz güvenliğini tehdit edebilecek yeni tehditlerin her an günceli oluşturabileceğine yönelik veriler sunuyor.  Buna göre mevcut olumsuz şartlara yeni normalin getirdiği endişeler de eklenmiş oluyor.