FATİH BATTAR

Çorum’da bugün Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri kavşaklarda kazaların önüne geçmek için Akşemseddin Caddesi’nde drone ile kırmızı ışık denetimi yaptı.

Denetimde kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen 35 sürücüye 10 bin 990 TL para cezası kesildi. Denetimde bazı sürücülerin ‘sarı ışıkta geçtim’ ve ‘geçmeseydim arkamdan gelen araç çarpacaktı’ şeklindeki tepkileri oldu. Bunun üzerine Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir, kayıtların mevcut olduğunu belirterek, ceza yiyen sürücülerin itiraz yolunun açık olduğunu söyledi.

'BEN SİZİN CEZANIZI ÖDERİM YETERKİ SİZE BİR ŞEY OLMASIN'

Bazı sürücüler drone uygulamasına tepki gösterince araya giren Bünyamin Demir; “Geçtiğimiz sene 18 bin ceza yazdık. Bu sene ise 12 bin ceza yazdık. Denetim ve cezalarla kazalar minimum seviyeye düştü. Çorum’da en fazla kavşak kazası yaşanıyor. Sizin can güvenliğniz için bu cezaların hiçbir hükmü yok. Vatandaşlarımız mağdur olmasın ceza yemesin diye sarıdan kırmızıya geçişleri 2 saniyeden 4 saniyeye çıkardık. Bizim amacımız Çorum’da bir vatandaşımızın dahi burnu kanamasın. Ben sizin cezanızı ödemeye hazırım. Yeterki size birşey olmasın.” dedi

Denetimde ayrıca ilginç görüntüler oluştu. Ceza yiyen Ömer Ö. isimli bir vatandaş, cezayı yedikten sonra halay çekmeye başladı.

‘Yediğimiz cezalar devlete gidiyor. O da millete yol, su, elektrik olarak geri dönüyor. Yapacak bir şey yok.’ diyen Ömer Ö, ceza tutanağını aldıktan sonra arabasına binerken eline aldığı mendille halay çekerek aracı ile birlikte uzaklaştı.