M.BURAK YALÇIN

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Atçalı Köyü Sıklık mevkiine 1000 adet fidan dikildi.

Fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu,  öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık yaptı.

Halil Kısacık, ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu söyledi.

Her ormanın birer oksijen ve yağmur fabrikası olduğunu da  ifade eden Kısacık, “Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliğini kaybetmiş daha da önemlisi dünyanın yok olmasına da sebep olmuş olurlar.” dedi.

Kısacık, Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Cuma günü Sıklık Tabiat Park’ında doğa yürüyüşü, çocuklar içinde okullarda Sincap Çocuk Tiyatrosunun 40 seans gösteri sergileyeceğini kaydetti.

Konuşmadan sonra kürsüye gelen Şehit Erol Olçok İHL öğrencilerinden Atakan Aydın ile Fatih Dülger, günün anlam ve önemine binaen şiirler okudular.

Şiirlerin okunmasının ardından fidan dikimine geçildi. Etkinlikte 1000 fidan toprakla buluştu.

Çeşitli ikramların ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi